13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMai multe secții de votare trebuie relocate pentru alegerile parlamentare. Se invocă...

Mai multe secții de votare trebuie relocate pentru alegerile parlamentare. Se invocă lipsa de spațiu

Mai multe secții de votare trebuie relocate pentru momentul alegerilor parlamentare din România, pe motiv că spațiul insuficient din interiorul lor ar putea favoriza extinderea pandemiei.

Acest punct de vedere a fost exprimat, marți, de Septimius Pârvu, expert în bună guvernare şi procese electorale în cadrul Expert Forum, într-un raport publicat online. 

“Problema e că, mai ales în mediul urban, sunt destul de multe secţii sub 25 de metri pătraţi. Birourile electorale sunt destul de numeroase, mai puţin numeroase ca la locale, dar în practică credem că multe din aceste spaţii nu au oferit suficientă distanţare pentru membrii birourilor electorale. Şi să nu uităm că, prin legislaţie, birourile electorale au fost mărite practic, ceea ce pentru acest an este complicat din perspectiva logisticii”, a argumentat reprezentantul Expert Forum.

În replică, preşedintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Florin Mituleţu-Buică, a anunțat că deja au fost mutate sediile unor secţii de votare, cu intenția ca procesul electoral să se poată desfăşura “cu respectarea regulilor de protecţie sanitară prevăzute în această perioadă de pandemie”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă