George Cristian Maior  (Foto: Arhivă)

George Cristian Maior (Foto: Arhivă)

Maior și Hurezeanu au fost rechemați de președintele Iohannis din posturile de ambasadori

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de rechemare din funcții a mai mulți ambasadori, printre care se numără George Cristian Maior și Emil Hurezeanu.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de rechemare din funcții a mai mulți ambasadori, a anunțat, luni, 22 februarie, Președinția României.

Printre cei care își vor încheia mandatul se numără George Cristian Maior (ambasador în SUA) și Emil Hurezeanu (ambasador în Germania).

George Maior fusese numit ambasador în SUA în septembrie 2015, după ce fusese eliberat din funcția de director al SRI. Președintele Iohannis anunțase la finalul lui 2019 că îl va rechema din postul de ambasador în SUA, dar mandatul i-a fost prelungit, probabil, pentru a asigura continuitatea la Ambasada din Washington în contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, de la finalul anului 2020.

Alți ambasadori rechemați la București sunt Bogdan Mazuru (Austria), Ovidiu Dranga (Polonia), Steluța Arhire (Slovacia) și Nicolae Comănescu (Iordania).

Potrivit legii din România, numirea și rechemarea ambasadorilor se fac prin decrete ale șefului statului, la propunerea ministrului Afacerilor Externe.

Comentarii

loading...