Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MApN achiziționează trei sisteme de rachete HIMARS

MApN achiziționează trei sisteme de rachete HIMARS

Ministerul A|părării Naţionale (MApN) anunţă că, luni, s-a semnat Scrisoarea de Ofertă şi Acceptare pentru achiziţionarea primelor trei sisteme de rachete HIMARS, prin care se finalizează procedura legală specifică Programului Foreign Military Sales – FMS.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Potrivit MApN, în prezenţa secretarului de stat Mircea Duşa şi a şefului Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, la sediul Ministerului Apărării Naţionale a fost finalizată, luni, procedura legală de achiziţie a primelor trei sisteme de rachete HIMARS, prin semnarea scrisorii de ofertă şi acceptare (Letter of Offer and Acceptance – LOA) specifică Programului Foreign Military Sales – FMS.

Programul de achiziţie se derulează conform aprobării Parlamentului României, în cadrul unui contract de stat atribuit de Guvernul României, Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Legea nr 46/2018 pentru realizarea !Capabilităţii de sprijin de foc indirect” aferentă programului de înzestrare ”Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare” a fost adoptată, miercuri,, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, şi promulgată de Preşedintele României vineri.

Potrivit MApN, achiziţia sistemelor de rachete HIMARS constituie pentru România ”un interes esenţial de securitate, deoarece prin realizarea acestei capabilităţii se asigură întărirea securităţii naţionale şi regionale, acest demers contribuind totodată în mod semnificativ la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii”.

”Sistemul de rachete HIMARS reprezintă un vârf de tehnologie pe plan mondial, fiind unul dintre cele mai fiabile sisteme de acest tip testate în luptă, fiind utilizat, printre alţii, de Forţele Terestre şi de Corpul de Infanterie Marină ale SUA.

România, în calitatea sa de stat membru al NATO şi UE, are obligaţia să continue şi să îşi intensifice eforturile naţionale pe dimensiunea de apărare şi securitate”, anunţă MApN.

Potrivit sursei citate, prin dotarea cu sistemul HIMARS, Forţele Terestre Române vor dispune, ”pentru îndeplinirea misiunilor specifice, de un sistem cu precizie ridicată, credibil, flexibil şi eficient, pentru a contribui la descurajarea unei agresiuni împotriva României sau aliaţilor şi articularea unui răspuns adecvat la provocările actuale şi viitoare ale mediului de securitate”, citează news.ro.

Comentarii

loading...