MApN, dezbatere pe tema bugetului pe anul în curs și reformei sistemului medical militar

MApN, dezbatere pe tema bugetului pe anul în curs și reformei sistemului medical militar

Bugetul pentru 2018, cu accent pe programele de înzestrare a Armatei, precum şi reforma sistemului medical militar au fost discutate, luni, la şedinţa Colegiului Ministerului Apărării Naţionale.

Rl online 0 comentarii

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a prezidat, la sediul MApN, prima şedinţă din acest an a Colegiului Ministerului Apărării Naţionale, informează Agerpres.

''Tema principală de discuţie a fost bugetul pentru 2018, insistându-se pe programele de înzestrare, în contextul în care alocările pentru Apărare se menţin conform angajamentelor de a asigura minimum 2 procente din Produsul Intern Brut'', se arată într-un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, anul 2018 va însemna şi un plan riguros de acţiune pentru reforma sistemului medical militar.

În context, s-a luat în discuţie implementarea deciziei de a dubla numărul de locuri pentru admiterea în Institutul Medico-Militar pentru anul universitar 2018 - 2019, precizează MApN.

Totodată, situaţia cazărmilor dezafectate, cu accent pe investiţiile în obiectivul MApN de la Băile Herculane, şi opţiunile pentru construcţia unui nou campus al Academiei Tehnice Militare au fost în atenţia membrilor Colegiului şi vor rămâne în analiză în perioada următoare.

Colegiul Ministerului Apărării Naţionale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul MApN, abilitat să analizeze şi să propună ministrului măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale Armatei.

Acesta îşi desfăşoară activitatea în şedinţe ordinare trimestriale sau în şedinţe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea şi înzestrarea forţelor armate, capacitatea de reacţie a Armatei, participarea la exerciţii sau misiuni în comun cu armatele altor ţări.

La şedinţe participă şefii departamentelor şi structurilor centrale ale ministerului.

Comentarii

loading...