16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu inițiază măsuri de protecție, sănătate și educație pentru „toți copiii”...

Marcel Ciolacu inițiază măsuri de protecție, sănătate și educație pentru „toți copiii” din România

Liderul social-democraților a punctat că acest pachet va conduce la înregistrarea tututor copiilor la medicina de familie, respectiv la reducerea abandonului școlar. Proiectul de lege poate fi consultat aici.

 „Astăzi am depus la Senat un proiect de lege prin care toți copiii din România și familiile lor, dar mai ales cei mai vulnerabili, vor avea acces la un Pachet Minimal de Servicii – protecție, sănătate și educație – în comunitățile în care trăiesc.

Este un proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, care s-a bucurat de sprijinul tuturor partidelor politice din Parlament. Le mulțumesc colegilor mei pentru că au semnat și susțin această inițiativă!

Concret, această inițiativă va aduce împreună toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a crește sănătoși alături de familiile lor și de a se dezvolta feriți de orice formă de violență. În plus, este o schimbare de paradigmă: punem accentul pe serviciile de prevenire care sunt mult mai ieftine și benefice pentru copil și familie, dar și pentru întreaga societate. Astfel, în fiecare comunitate, un asistent social, un asistent medical și un consilier școlar vor lucra împreună pentru a identifica și sprijini copiii și familiile lor.

Acest pachet a fost testat deja de UNICEF, autorități centrale și locale în 45 de comunități urbane și rurale din județul Bacău cu rezultate foarte bune. Toți copiii au acum acte de identitate și sunt înregistrați la medicul de familie, preșcolarii merg la grădiniță, iar abandonul școlar a scăzut semnificativ.

#pentrufiecarecopil, toate drepturile”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă