23.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Marcel Ciolacu le prezintă marți partenerilor sociali bugetul alternativ al PSD

Ciolacu, alături de Marius Budăi, coordonator al Departamentului de Muncă și Dezvoltare Socială, le va propune sindicaliștilor o consultare legată de principiile acestui proiect, care se vrea unul „De Dezvoltare”, care contestă austeritatea propusă de actuala guvernare.

„Le vom arăta partenerilor noștri de ce echipa de specialiști care a lucrat la buget consideră că există resurse solide pentru investiții, pentru creșterea veniturilor angajaților, a pensiilor pentru cei vârstnici și pentru dublarea alocațiilor. Adică pentru respectarea legilor țării! Vom prelua, așa cum am făcut și anul trecut, toate ideile valoroase pe care partenerii noștri ni le transmit și vom adapta proiectul de buget după discuția de mâine”, se arată într-un comunicat al PSD.

PSD susține că va invita sindicaliștii la dialog pentru că aceștia vor protesta în stradă inclusiv marți. Întâlnirea se va desfășura în sistem hibrid, atât cu prezența fizică, cât și online.

La consultare au fost invitați Dumitru Costin, președinte Blocul Național Sindical, Leonard Bărăscu, președinte CNSLR Frăția, președinte Federația SANITAS, Bogdan Hossu, președinte Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa, Simion Hăncescu, președinte Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Vasile Marica, președinte Sindicatul Național al Funcționarilor Publici Sed Lex, Anton Hadăr, președinte Federația Națională a Sindicatelor din Învățământul Universitar Alma Mater, Dragoș Frumosu, președinte Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA, Rodrigo Maxim, președinte Federația Sindicatelor din Transporturile Feroviare din România, și Vasile Lincu, președinte Sindicatul Național al Polițiștilor ProLex.

Ultima oră
Pe aceeași temă