8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu: „Și fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă”

Marcel Ciolacu: „Și fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă”

“În acest moment, sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat dacă aceste voturi le includ şi pe cele ale UDMR, liderul PSD s-a arătat încrezător. “Avem discuţii în continuare. Dar şi fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă”, a adăugat liderul PSD.

Potrivit acestuia, vor vota moţiunea de cenzură parlamentarii PSD, Pro România, cei ai ALDE şi PPUSL. “Parlamentarii PSD, parlamentarii Pro România, parlamentarii ALDE şi parlamentarii PPUSL au anunţat că vor vota moţiunea de cenzură”, a explicat Ciolacu.

El a anunţat că, dacă moţiunea de cenzură nu va trece luni, este posibil ca parlamentarii PSD să depună o alta. “Este posibil să mai depunem o moţiune de cenzură, deoarece este o altă sesiune parlamentară”, a afirmat liderul PSD.

În cazul în care moţiunea de cenzură va trece, Ciolacu a reafirmat că “preşedintele României trebuie să înţeleagă necesitatea unui Guvern care să organizeze imparţial alegerile”.

Potrivit acestuia, PSD are pregătit un nume de prim-ministru. “Avem pregătit un nume de prim-ministru. Atributul desemnării prim-ministrului, conform Constituţiei, este al preşedintelui şi sunt ferm convins că prim-ministrul pe care o să-l propunem va avea şi libertatea de a-şi face lista de miniştri”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, joi, ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată “Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată” să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14,00.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă