15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu trece la ironii. Mesajul pentru trădătorii din PSD

Marcel Ciolacu trece la ironii. Mesajul pentru trădătorii din PSD

El le-a transmis social-democraţilor care vor să voteze că se păcălesc dacă şi-au „făcut pantofii” să fie miniştri.

„În ultimii trei ani, au existat foarte multe moţiuni de cenzură constituţionale la fiecare sesiune, depuse de către Opoziţie, Opoziţia fiind USR, PNL, PMP. Niciodată nu aţi avut voturi câte semnături au fost. În schimb, cu adevărat, noi, PSD, am reuşit o performanţă fantastică: (…) în iunie 2017 am reuşit performanţa de a trece singuri o moţiune de cenzură. A fost cea mai mare greşeală politică făcută de PSD în acel moment, de către mine, de către colegii mei şi de către colegii care sunt acum la Pro România”, a afirmat Ciolacu, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Acesta a spus că a învăţat lecţia de atunci şi numai PSD poate să dărâme pentru a doua oară Guvernul.

„Cel mai interesant o să fie dacă trece moţiunea. Primii o să fie cei de la PMP care vor spune: domnule, dacă nu am fi fost noi, era un dezastru, trebuie să ne daţi patru ministere, pe urmă trei la USR, pe urmă PNL… Cei de la PSD care veţi vota moţiunea nici nu vă veţi auzi absolut deloc. Şi, dacă v-aţi făcut pantofii să mergeţi miniştri, vă păcăliţi. Dacă este un lucru personal pe care îl aveţi cu doamna prim-ministru Dăncilă, domnule fost coleg şi lider şi actual şi viitor şi trecut, nu înţeleg ce aveţi cu domnul Daea. Îl trimiteţi acasă. La câte prostii aţi spus voi, treaba cu cormoranul nu e o prostie, să ştiţi. Luaţi un pic şi citiţi. Ce aveţi cu Toni Greblă? Nu i s-a făcut suficientă nedreptate. Ce aveţi cu Daniel Suciu? Mi-aduc aminte că toată lumea l-a ajutat”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, preşedintele Klaus Iohannis nu va da PSD, niciodată, Guvernul.

„Este un culoar astăzi, dragi foşti colegi şi actuali pesedişti, pentru că rămâneţi în continuare pesedişti. Aţi fost aleşi sub sigla PSD, pe listele PSD, încă sunteţi pesedişti, chiar dacă răspundem invitaţiei dumneavoastră, în cazul în care trece această moţiune, să semnăm cu toţii o listă pe care să o trimitem la Cotroceni, ştim toţi că, indiferent care ar fi dintre noi la Cotroceni, nu ar mai da niciodată Guvernul PSD-ului sau acestei majorităţi, nu este calea de urmat astăzi. Nu am văzut o moţiune de cenzură sau un text mai trist decât cel de acum, sincer. Mă aşteptăm ceva mai mult, un text mai frumos, ceva mai profund. Nu înţeleg de ce nu aţi venit să vorbiţi la microfon de viitorul premier Orban. Nu poate fi premier?”, a adăugat Ciolacu.

El a arătat că ar dori să vadă, în cazul în care trece moţiunea, cum “vor împărţi bucatele” partidele de Opoziţie şi i-a transmis liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, că ar trebui să fie elegant şi să se abţină de la a vota moţiunea.

„Indiferent, domnule preşedinte ALDE, există totuşi trei ani cu bunele şi relele lor pe care le-am trăit împreună. Sunteţi un om elegant, aţi fost mereu un om elegant în politică, cred că astăzi trebuie să fiţi la fel de elegant şi să vă abţineţi de la această moţiune de cenzură”, a transmis Ciolacu.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă