Marea majoritate a sporurilor pentru bugetari vor fi desființate, spune Kelemen Hunor

Marea majoritate a sporurilor pentru bugetari vor fi desființate, spune Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate, începând cu anul viitor. Locul acestora ar putea fi luat de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi.

Romania libera 0 comentarii

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (...) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (...) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă", a declarat Kelemen Hunor, la Realitatea Plus.

Kelemen a subliniat că a fost o discuţie lungă în coaliţie privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista.

Comentarii

loading...