19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăMaria Grapini vorbește despre importanța scolii

Maria Grapini vorbește despre importanța scolii

“Ne aflăm într-o universitate şi nu pot să nu insist pe importanţa pe care o are educaţia într-o societate. Cred că rolul şcolii este vital pentru progresul economiei şi mă bucur că aici, la UAV, am găsit sprijin şi suport atât în organizarea acestei conferinţe cât şi, pe viitor, în proiectele în care sper că vom colabora”, a spus Maria Grapini.

Ea a vorbit şi despre paşii importanţi făcuţi de România de la aderarea la UE, criticând totodată faptul că rata de absorbţie a fondurilor europene de către ţara noastră a fost “foarte mică”.

La rândul său, rectorul UAV Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, a apreciat prezenţa europarlamentarului şi a tuturor invitaţilor printre studenţii şi dascălii universităţii, exprimându-şi încrederea în viitoare colaborări “pe mai multe proiecte care pot schimba în bine societatea românească”.

Cu ocazia prezenţei sale la Arad, Maria Grapini şi-a lansat volumul “O voce proeuropeană”, ce conţine un raport de activitate al europarlamentarilor români în perioada 2015 – 2017.

În cadrul conferinţei desfăşurate la UAV Arad s-a discutat despre rolul economiei în societatea românească, despre importanţa accesării fondurilor europene şi rolul educaţiei în dezvoltarea economiei, cu participarea, printre alţii, a reprezentanţilor Ministerului Fondurilor Europene, Universităţii de Vest Timişoara, administraţiei judeţene, diferitelor instituţii publice, la eveniment luând parte şi studenţi şi cadre didactice.

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă