Marius Bodea și Cosette Chichirau deschid listele la Senat

Marius Bodea și Cosette Chichirau deschid listele la Senat

Liderii alianţei susţin că vor lupta în viitorul legislativ pentru proiectele de infrastructură ale Moldovei.

Ioana Roșu 0 comentarii

Parlamentarii USR Marius Bodea şi Cosette Chichirău deschid listele USR-PLUS Iaşi la Senat şi Camera Deputaţilor. USR şi PLUS şi-au desemnat la Iaşi candidaţii pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, lista la Senat a Alianţei USR-PLUS urmând a fi deschisă de către Marius Bodea, în prezent deputat USR.

El este urmat de Cristi Berea (PLUS) şi Cristina Fântână (USR).

La deputaţi, lista va fi deschisă de către deputatul Cosette Chichirău, lider al filialei judeţene USR Iaşi. Pe locul doi se situează Monica Berescu, preşedinte PLUS Iaşi, iar pe locul trei Filip Hăvârneanu (USR).

Sunt considerate eligibile locul unu la Senat şi primele două poziţii la deputaţi. Totuşi, liderii USR-PLUS Iaşi speră ca şi al treilea loc la deputaţi să fie eligibil.

Actualul senator USR Dan Lungu ocupă locul cinci la Senat, poziţie neeligibilă. Candidaţii USR au fost desemnaţi prin votul membrilor filialei, în timp ce PLUS şi-a nominalizat candidaţii în forul de conducere al organizaţiei de Iaşi.

"Candidaţii USR-PLUS sunt oameni competenţi şi integri care merită din plin încrederea ieşenilor. Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor noi în Parlament înseamnă o şansă în plus pentru Iaşi şi pentru Moldova. Vom avea o voce mai puternică în Legislativ şi vom susţine mai eficient proiectele de infrastructură, în special Autostrada A8, şi proiectele pentru dezvoltarea întregii regiuni”, a declarat Cosette Chichirău, preşedinte USR Iaşi.

La rândul său, liderul PLUS Iaşi, Monica Berescu, a spus că USR-PLUS este o alternativă "reală“ la PSD, ea precizând că "marile proiecte de infrastructură nu pot fi realizate fără o clasă politică nouă, care să lucreze pentru toţi cetăţenii României”.

Comentarii

loading...