Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meleşcanu a făcut o vizită oficială în Turkmenistan

Meleşcanu a făcut o vizită oficială în Turkmenistan

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a efectuat, în perioada 2-4 iulie, o vizită oficială în Turkmenistan, în cursul căreia a avut întrevederi cu preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdâmuhamedov, şi cu oficiali ai Guvernului şi Parlamentului turkmen.

Rl online 0 comentarii

Teodor Meleşcanu a avut consultări cu Speakerul Parlamentului, Gulşat Mammedova. La nivel guvernamental, demnitarul român a discutat cu viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe, Raşid Meredov, şi cu viceprim-ministrul pentru transporturi şi comunicaţii, Mammetan Ceakîev, informează MAE.

Conform sursei citate, discuţiile cu oficialii turkmeni au vizat evaluarea de etapă a cooperării bilaterale şi identificarea mijloacelor de consolidare şi dezvoltare a relaţiilor dintre România şi Turkmenistan în diverse domenii. A fost abordată colaborarea dintre cele două ţări în cadrul ONU, precum şi teme de interes privind evoluţii internaţionale şi din regiunea Asiei Centrale. Cele două părţi au apreciat drept pozitivă dinamica dialogului politico-diplomatic şi au evidenţiat importanţa valorificării potenţialului existent pe dimensiunea economică.

Un alt subiect adus în atenţie de şeful diplomaţiei române a fost asumarea de către România la 1 ianuarie 2019 a Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE, context în care a făcut referire la perspectiva lansării unei noi Strategii a UE pentru Asia Centrală. În acest sens, ministrul afacerilor externe a participat şi la o întâlnire cu şefii de misiune ai statelor membre UE acreditaţi local.

Agenda vizitei a inclus şi o prelegere susţinută de Teodor Meleşcanu la Universitatea Internaţională pentru Ştiinţe Umaniste şi Dezvoltare a Turkmenistanului. La întâlnirea cu studenţii, ministrul afacerilor externe a încurajat tinerii turkmeni să aleagă România pentru o formare profesională solidă, evidenţiind experienţa instituţiilor de învăţământ superior româneşti în domenii variate de studiu şi tradiţia deţinută în procesul de instruire a studenţilor străini, se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, oficialul român a participat la ceremonia deschiderii Târgului de oferte educaţionale ale instituţiilor de învăţământ superior româneşti, organizat la Ashgabat, la care au fost prezente douăzeci de instituţii de învăţământ superior din România.

Comentarii

loading...