19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăMeleșcanu: "Orice membru al guvernului e remaniabil"

Meleșcanu: “Orice membru al guvernului e remaniabil”

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că nu intenţionează să îşi dea demisia din Executiv, iar situaţia politică actuală nu afectează activitatea ministerului său.

Meleşcanu a fost întrebat dacă postul său se află printre cele “remaniabile” şi dacă disensiunile dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au influenţă asupra activităţii Ministerului Afacerilor Externe.

“Orice membru din Guvern este remaniabil din acest punct de vedere, însă, nu pot să vă dau un răspuns, că nu eu mă remaniez. Vă asigur că nu am de gând să îmi dau în niciun caz demisia. Deci este vorba de o decizie pe care o va propune primul-ministru şi care va fi acceptată, aprobată de liderii coaliţiei de guvernare PSD şi ALDE”, a afirmat şeful diplomaţiei române.

El a punctat că politica externă este una ce are ca obiect interesele naţionale şi nu poate fi ”tulburată” de tensiunile din politica internă.

“Nu are nicio influenţă asupra politicii externe, care este o politică naţională, nu este o politică de partid sau ideologică, este o politică în măsură să reflecte promovarea intereselor naţionale. (…) Şi acest lucru îl facem şi unii dintre noi chiar ştim cum să o facem în continuare, indiferent de condiţiile în care ne desfăşurăm activitatea”, a arătat Meleşcanu.

Şeful diplomaţiei române a fost prezent la lansarea preşedinţiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene, la Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă