14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăMeleşcanu: Senatul va asigura echilibrul şi corectitudinea în dezbaterea politică ce va...

Meleşcanu: Senatul va asigura echilibrul şi corectitudinea în dezbaterea politică ce va urma

”În aceste momente de iureş politic, parlamentarii trebuie să demonstreze în primul rând cetăţenilor că fac politică în favoarea lor, pentru binele poporului”, a spus Meleşcanu, precizând că Senatul va asigura ”echilibrul şi corectitudinea în dezbaterea politică ce va urma”.

”Democraţia funcţionează în România. Astăzi este exemplul concret. Moţiunea de cenzură este un instrument democratic în mâna opoziţiei. Astăzi parlamentarii au votat. Rezultatul votului trebuie acceptat. În aceste momente de iureş politic, parlamentarii trebuie să demonstreze în primul rând cetăţenilor că fac politică în favoarea lor, pentru binele poporului. Trebuie să demonstreze partenerilor externi, aliaţilor transatlantici, că suntem o democraţie matură, stabilă”, a scris, joi, pe Facebook, Teodor Meleşcanu.

Preşedintele senatului consideră că ”avem nevoie mai mult ca oricând ca instituţiile statului, Parlamentul, să funcţioneze”.

”Mai mult ca oricând, trebuie să demonstrăm că instituţiile colaborează pentru binele oamenilor şi nu de dragul jocului politic. Senatul va asigura echilibrul şi corectitudinea în dezbaterea politică ce va urma”, a mai scris Meleşcanu.

Guvernul Dăncilă a pucat, joi, în urma adoptării moţiunii de cenzură.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat deja prima rundă de consultări cu partidele politice, în vederea desemnării unui nou premier care să facă Guvernul şi să obţină votul Parlamentului.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă