Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Foto: arhivă

Mesaj important transmis de MAE către AEP, referitor la votul din Diaspora

MAE a transmis marţi AEP numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului II de scrutin pentru alegerea preşedintelui României - 4.608.175 de buletine de vot şi 2.866.260 de timbre autocolante.

Redacția Online 0 comentarii

"În conformitate cu atribuţiile ce revin Ministerului Afacerilor Externe, conform legislaţiei în vigoare, cu privire la organizarea în străinătate a alegerilor pentru preşedintele României din anul 2019, ministrul Afacerilor Externe a transmis Autorităţii Electorale Permanente numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului II de scrutin - 4.608.175 de buletine de vot şi 2.866.260 de timbre autocolante", se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, aceste cantităţi sunt rezultatul informării de către misiunile diplomatice şi consulare, la solicitarea Centralei MAE, cu privire la necesarul de buletine de vot şi alte materiale pentru turul al doilea de scrutin.

Numărul de buletine de vot solicitat de misiuni pentru turul II este mai mare cu 107.068 decât cel solicitat pentru primul tur, precizează MAE.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea vota în cele 835 de secţii organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru acest proces electoral.

"Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanţa ca cetăţenii români din străinătate să voteze în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în fiecare din zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie 2019, începând chiar cu ziua de vineri, 22 noiembrie, pentru a evita aglomerarea în ultima zi", se mai arată în comunicatul citat.

Comentarii

loading...