7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăMesajul lui Frans Timmermans pentru România: Alergaţi, dar nu în direcţia greşită

Mesajul lui Frans Timmermans pentru România: Alergaţi, dar nu în direcţia greşită

După întâlniri cu şefii celor două Camere ale Parlamentului, responsabilul pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

În cadrul unei conferinţe de presă, Frans Timmermans a susţinut că România a realizat multe progrese în ceea ce priveşte consolidarea sistemului de justiţie şi prevede ridicarea MCV-ului în 2019,cu condiţia ca ţara noastră să continue progresele în domeniu. Timmermans a susţinut, de asemenea, că începând de astăzi, va exista o comunicare permanentă cu cei doi şefi ai camerelor, dar şi cu membrii comisiilor din Parlament.

“S-au realizat multe în ultimii 20 de ani în ceea ce priveşte consolidarea sistemului de justiţie. S-au realizat multe în ultimii 7 ani, în ultimii 11 ani de când România s-a alăturat UE. MCV-ul în vigoare e ca şi cum alergăm la un maraton şi alergăm pe ultimii 100 de metri. Mesajul meu e alergaţi, dar nu în direcţia greşită. Mai sunt câteva prevederi. Nu staţi locului şi, pentru numele lui Dumnezeu, nu alergaţi în direcţia greşită. Am discutat de finalizarea MCV la finalul lui 2019.

În cadrul întâlnirilor de azi am convenit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, al Senatului şi reprezentanţii Guvernului că ne vom intensifica contactele. Voi fi la dispoziţia dumnealor în fiecare zi, dacă este nevoie.

Având în vedere implicarea intensă a Parlamentului, cred că e important să fim în legătură directă şi cu ei. Asta se aplică celor doi preşedinţi şi comisiilor.

De acum nimeni nu va mai avea scuza să pretindă informări greşite. Sunt norocos să am o echipă puternică care lucrează aici, la Bucureşti. Fac o treabă minunată şi vă asigur că ştim întotdeauna ce se întâmplă”, a declarat Frans Timmermans în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă