14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMihai Tudose, primele reacții după demisie: „Nu am închis anul prost, nu...

Mihai Tudose, primele reacții după demisie: „Nu am închis anul prost, nu regret nimic”

Tudose, care a anunţat, luni seară, la finalul CEX, că demisionează, după ce PSD i-a retras sprijinul politic, spune că nu va asigura interimatul şi că în acestă seară merge la Guvern pentru a-şi lua lucrurile. El a mai afirmat că urmează să vorbească cu preşedintele Iohannis.

“Nu voi asigura interimatul”, a spus premierul, precizând că merge la Palatul Victoria pentru a-şi lua lucrurile.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Iohannis, el a răspuns: “Nu, acum voi vorbi”. El a mai spus că este vicepreşedinte al PSD şi că “înţelege” că locul nu îi este ameninţat.

La finalul CEX al PSD, care a durat mai bine de cinci ore, premierul a anunţat că demisionează după ce i-a fost retras sprijinul politic. “Îmi dau demisia în seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul”, a anunţat premierul Mihai Tudose, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

El a spus că partidul a hotărât că este nevoie de un alt Guvern şi că va pleca cu fruntea sus. “Poate am şi eu vina mea. Aşa a hotărât partidul, îmi asum, CEx-ul a spus că e loc de mai bine”, a declarat Mihai Tudose, care a plecat de la sediul PSD.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: “Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală”.

În scurt timp este aşteptată o conferinţă de presă a liderului PSD, Liviu Dragnea. Premierul Mihai Tudose a fost învestit în funcţie în 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD. “E nevoie de un alt Guvern. Mereu e loc de mai bine. Eu nu rup partidul. CEX m-a numit, CEX a spus că e loc de mai bine. Îmi reproşez că nu am făcut kilometri de autostradă şi spitale. Eu plec cu fruntea sus. Sunt vicepreşedinte şi nu mi s-a spus că voi pierde şi funcţia asta. Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura intermiatul. M-a dat jos din trabant astăzi. Acu sunt prieten cu Liviu Dragnea”, a spus Tudose.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă