Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Mineriadele au arătat "cât de grave pot fi consecinţele diversiunilor şi manipulărilor", spune Cîțu

Mineriadele din anii 1990 și 1991 au demonstrat "cât de grave pot fi consecinţele diversiunilor şi manipulărilor", a declarat, duminică, premierul Florin Cîțu.

Mihai Diac 0 comentarii

Mineriadele din anii 1990 și 1991 au demonstrat "cât de grave pot fi consecinţele diversiunilor şi manipulărilor", a declarat, duminică, premierul Florin Cîțu, într-un mesaj transmis la comemorarea mineriadei din 13-15 iunie 1990.

"Acţiunile de reprimare a manifestaţiei - maraton din Piaţa Universităţii şi mineriada din 13-15 iunie 1990 au demonstrat cât de grave pot fi consecinţele diversiunilor şi manipulărilor: oameni ucişi, răniţi şi democraţia pusă în pericol. Sunt lucruri care rămân în memoria colectivă, răni încă deschise atât timp cât nu ştim adevărul şi vinovaţii. Justiţia este încă datoare românilor în această privinţă", a subliniat premierul Florin Cîțu.

În dosarul iunie 1990, principalii acuzați sunt Ion Iliescu - fost șef al statului, Virgil Măgureanu - fost director al SRI - și Petre Roman - fost prim-ministru. Roman a fost răsturnat ulterior din funcția de prim-ministru la o altă mineriadă, cea din septembrie 1991.

Comentarii

loading...