Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul de Externe se dezice de vizita lui Adrian Năstase și Dumitru Prunariu în Rusia

Ministerul de Externe se dezice de vizita lui Adrian Năstase și Dumitru Prunariu în Rusia

Ministerul de Externe reacţionează după ce europarlamentarul Cristian Preda a cerut public explicaţii cu privire la un eveniment organizat la Moscova, la care au participat Dumitru Prunariu şi Adrian Năstase, alături de mai mulţi angajaţi ai Ambasadei României în Rusia.

Iulian Budușan 0 comentarii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) menționează că manifestarea "Vecinătate şi bună vecinătate în relaţiile internaţionale cu privire specială la relaţiile româno-ruse" a fost organizată de Fundația Alexandr Gorceakov și Fundația Europeană Titulescu și a avut un caracter academic, fără să beneficieze de susținerea MAE sub aspect organizatoric sau financiar. Participanții la această acțiune, precum și la alte momente din marja sa, au exprimat opinii proprii și nu au fost mandatați să exprime poziția oficială a MAE. Reprezentanții Ambasadei României la Moscova au participat la manifestare în calitate de invitați, însoțind reprezentații mediului academic românesc, fără să susțină prelegeri în cadrul evenimentului", precizează MAE.

Cosmonautul Dumitru Prunariu și fostul premier Adrian Năstase au fost vineri la Moscova, chiar înaintea alegerilor pentru președinție, care au loc duminică. Prunariu a scris pe Facebook că ei au participat la conferința “Vecinătate și bună vecinătate în relațiile internaționale. O specială privire asupra relațiilor româno-ruse”. La această conferință a participat fostul ambasador al Rusiei la București, Oleg Sergheevici Malghinov, dar și generalul Mihai Ionescu, director al Institutului pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, M.Ap.N, ambasadorul Vasile Soare și personal din Ambasadă.

Europarlamentarul Cristian Preda a reacționat dur pe pagina sa de Facebook: „Directorul unui institut din Ministerul Apărării și diplomați ai ambasadei României la Moscova l-au însoțit pe fostul premier Năstase, condamnat de două ori pentru corupție, la o întâlnire cu oficiali ruși. Solicit o explicație miniștrilor Meleșcanu și Fifor: e Adrian Năstase emisarul lor în Rusia lui Putin? Cu ce mandat?”

 

Comentarii

loading...