11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMiniștrii Finanțelor și Agriculturii vor “încasa” două moțiuni

Miniștrii Finanțelor și Agriculturii vor “încasa” două moțiuni

După reuniunea de marți a Comitetului Executiv Naţional al  PSD, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații pregătesc două moțiuni simple. Una dintre ele va fi la adresa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, despre care se bănuia că va fi vizat de un asemenea demers parlamentar. Cealaltă moțiune se va îndrepta contra ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

“Vom depune două moţiuni simple. Una împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, la Camera Deputaţilor, şi una împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, la Senat”, a precizat Marcel Ciolacu.

Anunțul acestuia fusese anticipat, marți dimineață, printr-un mesaj postat pe Facebook de senatorul Mihai Fifor, fost ministru în ultimul guvern PSD.

 

Cum s-au făcut averi pe timpul stării de urgență

“Deficit bugetar în 5 luni, noiembrie 2019 – 31 martie 2020 = 38 miliarde lei. Cât deficitul pe 11 luni din 2019 și cu 40% mai mare decât deficitul pe tot anul 2018. Asta când încă nu începuse criza de sănătate! Unde sunt toți banii aceștia, domnilor Orban și Cîțu? Cam cât v-ați umflat buzunarele în toată perioada asta? Că despre cum s-au făcut averi în două luni de stare de urgență, vom vorbi după”, a avertizat fostul vicepremier Mihai Fifor.

Pentru a-și justifica atacul împotriva ministrului de Finanțe, Marcel Ciolacu a adus în discuție chiar cea mai recentă realizare a acestuia, platforma informatică IMM Invest, care a început să funcționeze marți, 28 aprilie.

„În ceea ce privește vestitul site al domnului Cîțu, acest a transformat ministerul într-o poștă. Siteul a fost copiat după IMM Invest al PSD din 2017, la fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD. Singura problemă e că l-a copiat prost. Băncile vor hotărâ cine va primi și cine nu credite. Fără un accept prealabil din parte băncii, degeaba accesezi situl domnului Cîțu. Același lucuru putea să îl facă și Poșta Română”, a susținut liderul PSD, Marcel Ciolacu.

“Deficit bugetar în 5 luni, noiembrie 2019 – 31 martie 2020 = 38 miliarde lei. Cât deficitul pe 11 luni din 2019 și cu 40% mai mare decât deficitul pe tot anul 2018. Asta când încă nu începuse criza”

Mihai Fifor,

Fost vicepremier PSD

IMPLICAȚIE Moțiuni decorative

Cele două moțiuni simple, la adresa miniștrilor Finanțelor și Agriculturii, nu vor avea niciun rezultat concret, ci doar vor înteți dezbaterea politică internă. Pe baza actualei configurații din Parlament, PSD nu are capacitatea de a doborî Guvernul Orban. Iar în actuala criză economică și socială produsă de pandemie, PSD nici nu-și dorește, cu adevărat, să preia guvernarea.

Singurul obiectiv cert al Opoziției rămâne asigurarea unor scor cât mai bun la alegerile locale și parlamentare, care ar urma să se țină în toamna anului 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă