4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Cuc recunoaște că a întrebat-o pe șefa Tarom „ce parlamentari zboară"...

Ministrul Cuc recunoaște că a întrebat-o pe șefa Tarom „ce parlamentari zboară” în ziua moțiunii

Scandalul de la Tarom ia amploare. DNA a deschis un dosar în care vrea să afle dacă ministrul Transporturilor a cerut ținerea la sol a avioanelor Tarom în ziua moțiunii, pentru a bloca votul opoziției. Răzvan Cuc a ieșit la atac într-o conferință de presă, în care a negat acuzațiile, dar a recunoscut că a întrebat de “lista” parlamentarilor care vin la București în ziua moțiunii.

Ministrul Transporturilor susține că nu i-a cerut fostei șefe a Tarom să țină avioanele la sol în ziua moțiunii, ci a întrebat-o doar Răzvan Cuc a confirmat că s-a întâlnit miercuri seara cu Mădălina Mezei, fosta directoare a TAROM, dar a spus că aceasta i-a solicitat întâlnirea. El a negat că i-ar fi cerut reținerea unor aeronave la sol în ziua moțiunii de cenzură.

În schimb, ministrul demis recunoaște că s-a interesat ce parlamentari vin la București, dar spune că a vrut să se asigure că „totul e OK”.

Cu câteva ore mai devreme, directoarea demisă de la Tarom, Mădălina Mezei, a făcut declarații de presă în care a dezvăluit cum a fost pusă de ministrul Cuc să țină avioane la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Mădălina Mezei a declarat că a fost chemată de ministru Cuc care i-a spus că: “Trebuie să anulăm niște curse interne”. Fosta directoare i-a spus acest lucru este imposibil că: “nu suntem stăpâni de sclavi.” Cursele vizate erau cele de Timișoara (două curse), Oradea, Baia Mare, Satu Mare.

După scandalul apărut în presă la adresa TAROM, Premierul Viorica Dăncilă a decis trimiterea Corpului de Control la Ministerul Transporturilor și la TAROM. 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă