Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul de Externe al Ungariei sare la gâtul lui Iohannis: „Este un politician antimaghiar”

Ministrul de Externe al Ungariei sare la gâtul lui Iohannis: „Este un politician antimaghiar”

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, afirmă, într-o postare pe Facebook, că preşedintele României, Klaus Iohannis, "este un politician extremist antimaghiar", acuzându-l că "implică în mod constant Ungaria şi guvernul maghiar în campania electorală din România”.

Rl online 0 comentarii

Potrivit MTI, Péter Szijjártó se arată nemulţumit, în postarea de pe reţeaua de socializare, de faptul că şeful statului român a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la Legea pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) - Kubekhaza (Ungaria).
 
"Să apelezi la veto cu privire la înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei înseamnă nici mai mult nici mai puţin decât împiedicarea deliberată a apropierii dintre cele două naţiuni”, afirmă Péter Szijjártó. 
 
Ministrul ungar de externe consideră că "din păcate, preşedintele României este un politician extremist antimaghiar”, acuzându-l pe şeful statului român de faptul că "implică în mod constant Ungaria şi guvernul maghiar în campania electorală din România”. 
 
Szijjártó adaugă că, prin decizia sa, şeful statului român "face rău în mod intenţionat cooperării dintre maghiari şi români” şi obstrucţionează o cauză care este importantă atât pentru poporul maghiar, cât şi pentru cel român.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la Legea pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).
 
Şeful statului apreciază că actul normativ contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la respectarea principiului separaţiei puterilor în stat.

Comentarii

loading...