11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăMInistrul Dezvoltării, Ion Ştefan, s-a prezentat la DNA din proprie iniţiativă

MInistrul Dezvoltării, Ion Ştefan, s-a prezentat la DNA din proprie iniţiativă

“Este o minciună faptul că am fost invitat, chemat, într-un fel sau altul, la DNA. Nu, am fost din proprie iniţiativă pentru a mă pune la dispoziţia organelor de anchetă. (…)

Sunt un ministru care nu pot fi acuzat şi nu vreau să accept să fiu acuzat vreodată de corupţie, într-un fel sau altul”, a declarat Ion Ştefan, conform Agerpres.

“Sunt dispus să renunţ la imunitate şi să se facă lumnă”, a spus el. Purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție DNA, Livia Săplăcan, a precizat pentru Libertatea că ministrul nu a fost chemat în vreo calitate oficială, nu este citat ca martor sau vizat de vreo anchetă penală.

„Este o minciună faptul că am fost invitat, chemat, într-un fel sau altul, la DNA. Nu, am fost din proprie iniţiativă pentru a mă pune la dispoziţia organelor de anchetă. (…) Sunt un ministru care nu pot fi acuzat şi nu vreau să accept să fiu acuzat vreodată de corupţie, într-un fel sau altul”, a declarat Ion Ştefan.

Ștefan a mers la DNA pentru a face o plângere, după un schimb dur de replici cu un fost secretar de stat în guvernul PSD. El s-a certat aseară, în direct, la România TV, cu Radu Cristescu, fost secretar de stat în guvernul PSD, după care cei doi politicieni s-au amenințat cu plângeri penale la DNA.

Radu Cristescu l-a acuzat pe Ion Ştefan de deturnare de fonduri în favoarea unei firme. Acesta a reacţionat, propunându-i acestuia să se vadă a doua zi, la DNA, fiind dispus să rennunţe la imunitatea parlamentară.

Totul a plecat de la o investiție în Satu Mare cu mari semne întrebare, potrivit secretarului de stat, care l-a acuzat pe Ion Ștefan că ar fi nereguli cu alocările de fonduri pentru respectivul proiect.

Până în prezent, Cristescu nu a ajuns la DNA.

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă