4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Fifor și ambasadorul Canadei, discuții în vederea consolidării relațiilor dintre state

Ministrul Fifor și ambasadorul Canadei, discuții în vederea consolidării relațiilor dintre state

Potrivit sursei citate, discuţiile de la sediul MApN s-a axat pe modalităţile concrete de intensificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. În context, cei doi oficiali au evidenţiat progresul semnificativ înregistrat în relaţia dintre România şi Canada şi perspectivele favorabile pentru dezvoltarea relaţiilor militare.

“În timpul întâlnirii, ministrul Fifor a exprimat angajamentul ferm pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două armate şi a adresat mulţumiri atât pentru pentru contribuţia substanţială a Canadei la misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în 2017 în România, cât şi pentru decizia de a continua aceste activităţi şi în cursul acestui an, ca parte a planului NATO de întărire a flancului estic al Alianţei”, se precizează în comunicat.

Totodată, cei doi oficiali au avut şi un schimb de opinii cu privire la intensificarea cooperării în domeniul asistenţei medicale şi psihologice, în contextul în care Ministerul Apărării Naţionale are în vedere crearea unui Centru naţional militar de psihologie şi sănătate comportamentală, precum şi instruirea personalului român de specialitate în centre din armata canadiană, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă