11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Predoiu îl vrea prim-adjunct la Parchetul General pe Bogdan Licu

Ministrul Predoiu îl vrea prim-adjunct la Parchetul General pe Bogdan Licu

Singurul procuror înscris la concursul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Bogdan Licu, a fost acceptat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru această funcție.

Conform procedurii legale, această decizie a ministrului Justiției trebuie să ajungă în zilele următoare la CSM, sub forma unei propuneri. După ce primește avizul CSM, propunerea avansată de ministrul Predoiu va fi trimisă președintelui României, Klaus Iohannis, care va avea ultimul cuvânt.

Bogdan Licu deține, în prezent, funcția de procuror general interimar al României. Din motive pe care el n-a dorit să le facă publice, Bogdan Licu nu și-a depus candidatura la concursul pentru postul de procuror general, ci doar la concursul pentru postul de prim-adjunct al procurorului general.

Tot prin decizii ale ministrului Justiției, procuroarea Mădălina Scarlat este propusă pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA.

Pentru funcţia de adjunct al procurorului general a fost propusă Maria Magdalena Militaru – singurul candidat care fusese admis la interviu și care, în prezent, este procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ, ministrul o propune pe procuroarea Adriana Denisa Cristodor.

Procurorul Cătălin Ranco Piţu este propus pentru funcţia de şef al Secţiei parchetelor militare de la PICCJ, iar pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef de la DIICOT a fost propusă procuroarea Oana Daniela Pâţu.

Pentru funcţiile de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare Parchetul General, şef Secţia de combatere a corupţiei, respectiv şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, ministrul a decis să nu facă propuneri, “optându-se pentru respingerea candidaturilor şi organizarea unei noi proceduri de selecţie”, a anunțat Ministerul Justiției.

“Pentru posturile rămase astfel vacante în conformitate cu pct. 3 supra, precum şi pentru cele care ar putea rămâne vacante în urma deciziilor Preşedintelui României asupra propunerilor formulate de Ministrul Justiţiei, Ministerul Justiţiei va organiza o nouă procedura de selecţie la o dată ulterioară în cursul lunilor martie – aprilie 2020”, a precizat, ieri, Ministerul Justiţiei.

Toate propunerile elaborate de ministrul Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei va înainta propunerile preşedintelui României, care va lua deciziile finale și va semna decretul de numire în noile funcții.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă