Victor Costache

Victor Costache

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat

Medicul Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, au anunțat surse neoficiale.

Mihai Diac 0 comentarii

Medicul Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, au anunțat, joi dimineață, surse neoficiale. Ulterior, la ora 10,30, demisia a fost confirmată de premierul Ludovic Orban.

Demisia intervine în contextul epidemiei de coronavirus care a făcut deja 17 decese în România. Premierul Ludovic Orban i-ar fi cerut demisia lui Victor Costache întrucât era nemulțumit de modul cum este gestionată criza coronavirusului.

Ultima declarație importantă, pe acest subiect, a ministrului Costache a fost cea de miercuri seară, în care Victor Costache anunța că toată populația Capitalei ar urma să fie testată împotriva coronavirusului.

Potrivit unui document intern al Ministerului Sănătății, încă de la sfârșitul lunii ianuarie se estima că România va fi lovită de coronavirus, dar cu toate acestea spitalele din România au fost prinse nepregătite. Primul caz de coronavirus din România a fost anunțat oficial abia în luna februarie 2020.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi la ora 10.30, că a primit demisia ministrului Costache. "O regret dar o înțeleg", a spus premierul Orban, fără a formula vreo critică la adresa lui Victor Costache. Premierul a precizat că ministrul Costache și-a prezentat demisia "din motive personale și profesionale".

Premierul Orban a precizat că îl va propune președintelui Iohannis, pentru funcția de ministru al Sănătății, pe Nelu Tătaru, care în prezent este secretar de stat. Nelu Tătaru fusese trimis la Suceava pentru a conduce ancheta de la Spitalul Județean, dar a fost chemat de urgență la București. Nelu Tătaru ar urma să depună jurământul pentru funcția de ministru, în fața șefului statului, chiar în această seară.

Victor Costache este, ca profesie, medic chirurg și are, în această calitate, o foarte bună reputație profesonală. Este de presupus că el își va continua activitatea de medic la Sibiu.

Comentarii

loading...