Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mirel Palada, plângere penala la DNA împotriva USR: "Nu ştiu dacă au primit fonduri de la organizaţii non teroriste"

Mirel Palada, plângere penala la DNA împotriva USR: "Nu ştiu dacă au primit fonduri de la organizaţii non teroriste"

Mirel Palada s-a prezentat miercuri la sediul DNA, pentru a depune o pângere privind modul în care partidul USR ar fi accesat fonduri pentru campaniile electorale, declarând că există suspiciunea ca unele sume să fi venit de la organizaţii străine.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta acuză USR că finanțările partidului nu s-au făcut într-un mod transparent.

„Sunt în calitatea de cetăţean al României. Am depus o sesziare privind neregulile care au fost în ultimul timp scoase în evidenţă în spaţiul public la adresa partidului Uniunea Salvaţi România, şi a felului în care şi-au găsit de cuviinţă să adune fondurile în campaniile electorale din ultimul timp - locale şi parlamentare. În felul în care în urma emisiunilor şi a informaţiilor apărute în presă, rezultă că dânşii au strâns fonduri nerespectând legea partidelor politice şi a legii electorală şi e o suspiciune întemeiată cum că dânşii, nerepectând legea, pe de o parte au avut parte de un avantaj incorect în competţia politic, dând dovadă de lipsă de transparenţă, dânşii au luat bani prin intermediul unor entităţi non politice, făcând nişte filtre prin intermediul cărora să nu se poată face delcaraţiile pe propria răspundere şi să nu se poată identifica persoanele care au depus fondurile. E vorba despre felul în care campania electorală nu a fost respectată în condiţii legale, pe de altă parte este vorba de un lucru - felul în care dânşii e posibil să fi primit fonduri de la diverse entităţi internaţionale, nu doar cetăţeni români. Şi instituţii străine”, a declarat Mirel Palada, la ieşirea de la DNA.

Acesta spune că este vorba despre sume care se ridică la ordinul a sute de mii de lei.

„Temerea mea - acesta este motivul pentru care am făcut această sesizare este ca dânşii au primit fonduri din partea unor instituţii non-româneşti. Nu ştiu dacă au primit fonduri de la organizaţii non teroriste, dacă au primit fonduri de la state care nu sunt prietene cu România şi cu interesele sale strategice. În consecinţă, e bine ca instituţiile statului în care am încredere să verifice acest lucru. Sunt probe pe care le-am depus. Am depus probe privind felul în care se poate face finanţarea acestui partid de manieră ilegală. Lucruri care au fost probate în emisiuni. Am depus înregistrare de la emisiuni. (...) Informaţiile se referă la USR. Exclusiv la USR”, a mai spus Palada.

Comentarii

loading...