Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Misiunea Comisiei pentru Legile securității: Trecerea serviciilor secrete în subordinea Guvernului

Misiunea noii Comisii parlamentare pentru Legile securității naționale ar fi modificarea acestor documente, astfel încât controlul asupra serviciilor secrete, pe care îl exercită Președinția și CSAT, să fie preluat de Guvern.

Mihai Diac 0 comentarii

Aceste informații, provenite din surse neoficiale, sunt difuzate pe site-ul www.g4media.ro și prezentate, pe contul său de Facebook, de Iulian Fota, fost consilier prezidențial, în prezent șeful Colegiului Național de Informații (subordonat SRI).

"Potrivit informaţiilor G4Media, noua comisie parlamentara pentru legile securitatii nationale isi propune ca :

Sa schimbe modalitatea de numire a şefilor SRI şi SIE, astfel încât controlul real să nu mai fie exercitat de la Cotroceni

Sa treaca STS de la CSAT la Ministerul Comunicaţiilor

Restructurarea şi dublarea atribuțiilor SPP prin modificarea legislaţiei, astfel încât şi alte structuri din Ministerul de interne să execute misiuni de protecție și pază.

Sa infiinteze o autoritate naţionala de interceptări şi sa o plaseze în subordinea Parlamentului

Vor duce toate aceste masuri la o mai buna si eficienta combatere a pericolelor de securitate nationala, mai ales a celor foarte sofisticate, precum spionajul si actiunile subversive, agresiunile informationale sau atacurile cibernetice? Daca da, cum , as fi chiar curios? Daca nu, cum cred ca este cazul, de ce bulibasim sistemul de securitate nationala tocmai acum cind apele politicii mondiale sunt atit, atit de involburate, atit de periculoase ?", notează, pe Facebook, Iulian Fota.

Înființarea Comisiei parlamentare pentru Legile securității naționale a fost aprobată, miercuri, de plenul Parlamentului.

Comentarii

loading...