7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăModificare legile justiției. Iohannis nu e de acord să fie sărit de...

Modificare legile justiției. Iohannis nu e de acord să fie sărit de la numirea procurorilor-șefi

 „Proiectul nu a corespuns nici intenției coaliției, nici spiritului legii”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat în timpul conferinței de presă de marți dacă atribuțiile președintelui rămân neschimbate în legătură cu numirea procurorilor-șefi și dacă președintele va putea numi un candidat care are aviz negativ de la CSM, șeful statului a spus că este vorba doar de un proiect.

„Aceste chestiuni sunt momentan în faza de proiect, ele vor fi discutate, vor intra în dezbatere parlamentară și după aceea vom vedea în ce formă vor ajunge ele. Evident că eu nu cred că atribuțiile președintelui României trebuie diminuate și în consecință personal nu sunt de acord cu această variantă, dar nu știu dacă ea va rămâne sau nu”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că propunerile sunt analizate de o comisie de parlamentari, după ce ele nu au fost inițial dezbătute în coaliție.

„Proiectul elaborat de ministrul Stelian Ion nu a fost dezbătut în aceste formate, ci a fost trimis direct CSM-ului spre avizare, ceea ce nu a corespuns nici intenției coaliției, nici spiritului legii, drept pentru care coaliția a înființat o comisie de parlamentari care împreună cu ministrul și cu alte autorități vor analiza aceste propuneri”, a mai spus Klaus Iohannis.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă