Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Modificări în Statutul funcționarului public parlamentar

Modificări în Statutul funcționarului public parlamentar

Senatul a adoptat propunerea legislativă pentru completarea art. 10 din Legea privind statutul funcţionarului public parlamentar, potrivit căreia acestora li se permite să participe în cadrul unor organisme colective de conducere în calitate de reprezentant al unei instituţii.

George Dumitrescu 0 comentarii

Funcţionarul public trebuie să fie desemnat să participe în aceste organisme de conducere colectivă în baza unui act administrativ.

S-au înregistrat 79 de voturi "pentru", 29 - "împotrivă" şi o abţinere.

Senatorii Opoziţiei au sesizat la acest act normativ că social-democratul Virginel Iordache, deşi a votat cu mâna ridicată în lipsa cartelei, figurează pe listă şi la vot electronic.

Potrivit preşedintelui de şedinţă, Claudiu Manda, staff-ul ar fi explicat că votul electronic al senatorului Iordache îi aparţinea lui Ioan Simionca (ALDE), care ar fi votat de la pupitrul colegului său din PSD. Manda a spus că situaţia creată va fi analizată şi în Biroul permanent.

Propunerea legislativă, iniţiată de deputaţii Neculai Eftimie (PSD) şi Florică Calotă (ALDE), va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Comentarii

loading...