7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăMoţiunea de cenzură a fost respinsă

Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia ignoră de fapt votul românilor, pentru că în 2016 românii au votat PSD şi ALDE să guverneze şi a întrebat-o pe Raluca Turcan dacă va face plângeri penale împotiva tuturor celor care nu au votat opoziţia.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a afirmat, în plenul Parlamentului, că opoziţia are un culoar la DNA care face dosare politice, la comandă, care să-i ajute pe liderii opoziţiei şi pe „stăpânul” lor să preia puterea.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că românii nu mai vor un guvern girat de penali, iar actualul guvern e creat după chipul şi asemănarea creatorului său. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat că Guvernul condus de Viorica Dăncilă este „Guvernul lui Liviu Dragnea, care l-a servit şi îl serveşte” şi că cel puţin încă doi miniştri „ar trebui să fie alături de Liviu Dragnea”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plen, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia este „alianţa austerităţii” şi a susţinut că PSD a adus mai multă creştere economică decât în perioada 2009-2016. că acuzaţiile din textul acesteia sunt minciuni şi a susţinut că actuala guvernare construieşte, iar opoziţia demolează.Dăncilă a mai spus că acuzaţiile din textul moţiunii sunt minciuni şi a susţinut că actuala guvernare construieşte, iar opoziţia demolează Şedinţa este condusă de Marcel Ciolacu şi la aceasta participă doar 250 de parlamentari din totalul de 465 de senatori şi deputaţi. Este nevoie de 233 de voturi favorabile pentru ca Guvernul să cadă.

Deputatul PMP Emil Marius Paşcan a afirmat că se aştepta ca, măcar de formă, Guvernul să-şi “pună cenuşă în cap” şi să îşi recunoască greşelile. “Dar poate nici nu trebuie să ne aşteptăm la mare lucru din partea Guvernului Dragnea 3 (…) Doamna Dăncilă nu este zi să nu siluiască limba română, domnul Teodorovici pe lângă faptul că a făcut varză fiscalitatea ţării îndatorează România în fiecare oră cu 4,7 milioane lei (…) Domnul Daea când nu plimbă oaia luptă cu cormoranii”, a spus Paşcan.

“Am urmărit cu atenţie această retorică fastuoasă, glorioasă, eminamente pozitivă a Guvernului şi m-am întrebat dacă oare înţelege Guvernul în ce film ne aflăm, pentru că astăzi vorbim de o sancţiune pe care opoziţia o aplică Guvernului, această moţiune de cenzură, dar sancţiunea de fapt este a cetăţenilor şi a fost vădită prin votul din 26 mai”, a spus Emil Marius Paşcan, deputat PMP, la dezbaterea moţunii de cenzură.

El a adăugat că se aştepta ca măcar de formă să vadă că-şi pune cenuşă în cap guvernul, “recunoaşte greşelile pe care le-a făcut şi în mod decent, onest, cinstit îşi asumă nişte nerealizări faptul că i-a supărat pe români şi o face în continuare”.

“Dar poate nici nu trebuie să ne aşteptăm la mare lucru din partea Guvernului Dragnea 3, că despre asta vorbim, câtă vreme gândiţi-vă prin ce rămân aceşti oameni în spaţiul public. Doamna Dăncilă nu este zi să nu siluiască limba română, domnul Teodorovici pe lângă faptul că a făcut varză fiscalitatea ţării îndatorează România în fiecare oră cu 4,7 milioane lei (…) Domnul Daea când nu plimbă oaia luptă cu cormoranii, domnul Bădălău are nişte probleme de incontinenţă urinară şi din această cauză face dedicaţii diasporei în ritmuri de manele (…) Acesta este un guvern caricatural, din păcate”, a mai spus Paşcan.

El a spus că alte state îşi protejează legislativ cetăţenii, spre deosebire de ţara noastră, care îi umileşte şi îi obstrucţinează.

“Partidul Mişcarea Populară susţine fără rezerve această moţiune”, a afirmat el.

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă