13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMoțiunea de cenzură „se dezbate” la Curtea Constituțională

Moțiunea de cenzură „se dezbate” la Curtea Constituțională

Premierul Ludovic Orban a catalogat drept „iresponsabilitate” gestul PSD de a depune o moțiune de cenzură într-o perioadă în care România se confruntă cu pandemia de coronavirus dar și în timpul vacanței parlamentare, o premieră în ultimii 30 ani de politică românească.

„Am luat decizia să declanșăm conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament. Este fără precedent în 30 ani, în ce hal de debandadă s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află PSD de a ajuns să depună o moțiune de cenzură în sesiune extraordinară. O asemenea bășcălie la adresa unei instituții democratice eu nu am mai întâlnit în ultimii 30 ani.”, a spus Ludovic Orban imediat ce a participat în Parlament la citirea moțiunii de cenzură.

Premierul a adăugat că PSD a prelungit sesiunea extraordinară special pentru a depune moțiunea împotriva Guvernului PNL și că, dacă va fi nevoie, ar exista o nouă sesiune extraordinară pentru dezbatere și vot, lucru în afara Constituției, în opinia sa. Din acest motiv va fi sesizată Curtea Constituțională imediat ce documentația va fi întocmită, cel mai târziu în ziua de vineri.

Șeful Guvernul a comentat și pe marginea conținutului moțiunii de cenzură și a numit-o „o minciună gogonată de la cap la coadă.” Premierul acuză autorii moțiunii de cenzură, semnată de 205 parlamentari, că sunt iresponsabili atunci când în plină criză sanitară vor să arunce România într-o criză politică prin schimbarea Guvernului investit în urmă cu doar câteva luni.

„Să depui o moțiune de cenzură cu aproximativ trei luni înaintea alegerilor parlamentare arată aventurism politic. Cum să laşi România fără Guvern când trebuie să pregătim deschiderea anului şcolar, când trebuie să semnăm acordul cu UE privitor la bugetul pe 2021-2027. PSD nu face altceva decât să săvârșească acte politicianiste.”, a adăugat Orban.

Premierul României a promis că la momentul dezbaterii moțiunii va prezenta toate datele necesare pentru a demonstra minciunile din textul documentului depus de PSD.

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă