10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăMoțiunea împotriva lui Toader a fost respinsă

Moțiunea împotriva lui Toader a fost respinsă

Rezultatul votului a fost primit cu aplauze.

Moțiunea se intitula “Ministrul Justiției, un ministru de nota 4” și prezenta 20 de puncte prin care Toader era “evaluat”, similar cu modul în care acesta a redactat rapoartele de evaluare pentru propunerile de revocare din funcție în cazul Laurei Codruța Kovesi și lui Augustin Lazăr.

Adoptarea unei moțiuni simple nu atrage după sine demisia și demiterea ministrului vizat de moțiune.

Documentul prin care Opoziția îi cere demisia ministrului Justiției spune că Tudorel Toader este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români.

În moțiune se mai arată că ministrul Justiției este „un simplu instrument” în mâna celor deranjați de justiția independentă. PNL și USR îl acuză pe Toader că a „promovat politizarea justiției”.

De asemenea, ministrul Justiției este acuzat că a încălcat legea prin OUG pe Legile Justiției, că le-a făcut infractorilor „un cadou” și că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu.

Ministrul a afirmat marți în parlament, în cadrul dezbaterilor pe marginea moțiunii, că ministerul Justiției își propune o “revenire la normalitate”, care presupune reducerea achitărilor și recuperarea prejudiciilor. El se întreabă dacă o despăgubire de 2.000-3000 de euro la CEDO “compensează suferință morală poate și fizică, este un act absolut intolerabil în statul de drept”. Ministrul a afirmat că niciun procuror sau judecător nu a recunoscut că a greșit.

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă