9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăMoțiunea simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivașcu, se dezbate în Camera Deputaților

Moțiunea simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivașcu, se dezbate în Camera Deputaților

“Moţiunea se va dezbate marţi, 3 aprilie, şi votul va fi final. Dezbaterea va avea loc după Ora prim-ministrului”, preciza săptămâna trecută secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop.

Lunea trecută, Opoziţia a depus moţiunea simplă intitulată “PSD calcă în picioare cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni – Centenarul Marii Uniri”, care îl vizează pe ministrul Culturii, George Ivaşcu. Moţiunea este iniţiată de 108 deputaţi de la PNL, USR şi PMP.

Prin moţiune, deputaţii semnatari îşi arată îngrijorarea “profundă” faţă de “incapacitatea” Guvernului de a administra buna desfăşurare a sărbătorii de la 1 Decembrie. Deputaţii Opoziţiei consideră necesară o dezbatere publică având ca temă găsirea de soluţii pentru reconsiderarea unui plan naţional dedicat Centenarului Marii Uniri. “Prezenta moţiune este despre trezirea, în ultimul ceas, la realitate a ministrului Culturii şi a guvernanţilor actuali să facă ceva pentru ca românii să poată celebra Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine. Prezenta moţiune aduce în atenţie apărarea intereselor sectorului cultural, ale instituţiilor din domeniu şi oamenilor implicaţi şi, în acelaşi timp, subliniază necesitatea urgentă a soluţionării problemelor cu care se confruntă acest mediu sub actuala guvernare”, susţin parlamentarii Opoziţiei.

Semnatarii moţiunii susţin că toate acţiunile şi declaraţiile ministrului Culturii nu au făcut altceva decât să demonstreze “incoerenţa actului de guvernare într-o problemă prioritară, precum organizarea manifestărilor Centenarului”. “Ministerul Culturii a intrat într-o epocă a lipsei de transparenţă, a blocajului instituţional, a lipsei dialogului cu Parlamentul şi a lipsei de strategie de dezvoltare”, adaugă aceştia.

Deputaţii Opoziţiei îl critică pe ministrul Culturii şi pentru faptul că nu s-a prezentat la şedinţele Comisiei de cultură. “Vă caracterizează absenţa, domnule ministru! Absenţa din tot ceea ce înseamnă activitate, proiecte concrete şi materializate în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Poate aveţi lucruri mai bune de făcut şi nu vrem să vă reţinem în funcţia de ministru al Culturii tocmai în anul Centenarului”, se arată în moţiunea simplă.

Moţiunea simplă va fi supusă votului în şedinţa de plen de miercuri.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă