Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mugur Isărescu - în biroul lui Liviu Dragnea. Participă şi Viorica Dăncilă

Mugur Isărescu - în biroul lui Liviu Dragnea. Participă şi Viorica Dăncilă

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a venit joi după-amiaza la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, unde se află, de mai bine de o oră şi jumătate, și premierul.

Iulian Budușan 0 comentarii

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR are o întâlnire, la această oră, cu liderul PSD Liviu Dragnea. Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a venit joi după-amiaza la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, unde se află, de mai bine de o oră şi jumătate, premierul Viorica Dăncilă. 

În biroul lui Liviu Dragnea a intrat şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns în jurul orei 15,30 la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. 

Anterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o întâlnire cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, iar discuţiile au durat mai bine de două ore. 

Premierul Viorica Dăncilă a venit joi după-amiază în Parlament, unde are o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia. La discuţii participă şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu, sosit la Palatul parlamentului după mai mult de o oră de la începerea întâlnirii, urmat de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

 Dăncilă a venit la Parlament în jurul orei 15.20, fără a face vreo declaraţie la intrarea în biroul lui Dragnea.

Anterior, Liviu Dragnea s-a întâlnit în biroul său cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, discuţiile durând aproximativ două ore. Tăriceanu anunţa cu o zi în urmă că se va întâlni cu şeful social-democraţilor într-o şedinţă a Coaliţiei. 

Conform informaţiillor iniţiale, după ora 17.00, premierul Viorica Dăncilă ar fi urmat să se întâlnească, la Guvern, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Întâlnirea nu apare pe agenda publică a premierului Dăncilă, fiind anunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia se va discuta despre inflaţie şi ROBOR.

"După întâlnirea dintre doamna prim-ministru şi domnul guvernator al BNR lumea trebuie să vadă că este o relaţie de colaborare. Pe agenda de discuţii de joi se vor afla subiecte precum ROBOR, inflaţie şi alte astfel de subiecte care împreună dau în economie imaginea noastră macroeconomică”, a declarat Eugen Teodorovici la România TV.

Ministrul Finanţelor susţine că această întâlnire a fost stabilită înainte ca preşedintele Klaus Iohannis să anunţe acea mediere între Guvern şi BNR.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut în 25 aprilie o întâlnire cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, în încercarea de a media un conflict Guvern-BNR.

Şeful statului urma să aibă o discuţie în 27 aprilie şi cu premierul Viorica Dăncilă, însă aceasta a anunţat cu puţin timp înainte de ora stabilită că nu mai merge la Cotroceni. Atitudinea acesteia l-a determinat pe şeful statului să îi ceară demisia din fruntea Guvernului.

 

Comentarii

loading...