12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăNegoiță cere demisia prefectului Capitalei

Negoiță cere demisia prefectului Capitalei

„…prefectul Gheorghe Cojan, umblă buimac la cumpărături și habar nu are care-i rolul lui pe planetă. (…) Omul cu plasele în mână se uită buimac la noi și ne anunță că nu știe nimic, nici indicele de infectare, nici măsurile de urgență, nici despre scenariul roșu, pentru că e duminică și are alte preocupări pe vreme de pandemie, să facă cumpărături și ne cere să stăm liniștiți la locul nostru până mâine, când s-o dumiri și el care e treaba asta cu pandemia și cu acest COVID ticălos care i-a stricat, colac peste pupază, și planurile de concediu în mijloc de octombrie… Domnule Orban, vă rog, în numele locuitorilor Capitalei, lăsați-l să plece definitiv în concediu”, scris Negoiță, într-o scrisoare deschisă către prim-ministrul Ludovic Orban.

Primarul sectorului 3 mai susține că mâine este ultima zi în care prefectul trebuia să constituie consiliile locale și să deblocheze astfel procesul extrem de birocratic prin care primarii aleși deja de o lună să-și preia mandatele.

„Ei bine, cu 24 de ore înainte de acest deadline, dinspre Prefectură bubuie o liniște asurzitoare și mă întreb extrem de neliniștit dacă domnul prefect doarme sau a plecat în concediu. În calitate de reprezentant al administrațiilor locale îmi dau seama că aveți nevoie de ajutorul nostru în această luptă fără precedent. Și vreau să vă fim parteneri. Dar, vă rog, ajutați-ne să vă ajutăm!”, mai scrie Negoiță.

Primarul mai arată că activitatea administrațiilor locale este blocată din cauza prefectului și aceștia nu pot ajuta școlile în trecerea lor la scenariul roșu.

Un al doilea exemplu pe care Negoiță îl dă este acela că primăriile trebuie să-i plătească pe cei care au asigurat buna funcționare a alegerilor locale de la sfârșitul lunii septembrie. ”Deși l-am rugat instituțional să fie de acord să facem aceste plăti online, lucru absolut normal în vreme de pandemie, când, pe lângă interacțiunea umană care se recomandă a fi evitată, în egală măsură este indicat să evităm și lucrul cu banii cash, domnul prefect ne-a comunicat că se acceptă doar plata… cash. Noaptea minții!” a mai spus primarul sectorului 3. 

Duminică, după ce Capitala a atins indicele de 3 infectări la mia de locuitori, față de la care trebuiau aplicate noi restricții, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, a fost prins pe picior greșit – spunând că a fost plecat la cumpărături și nu cunoștea situația. 

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă