11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăNicolae Bădălău: "Este clar că cineva trebuie să plece. Carmen Dan sau...

Nicolae Bădălău: “Este clar că cineva trebuie să plece. Carmen Dan sau Mihai Tudose”

Bădălău a spus că şedinţa CEx trebuia convocată cât mai repede şi trebuia găsită rapid o soluţie la scandalul din Ministerul de Interne. 

Preşedintele executiv al PSD a mai arătat că “şi premierul a greşit” anunţând public că nu mai poate lucra cu ministrul de Interne.

“Rapoartele celor doi trebuiau discutate în cadrul partidului, nu în spaţiul public, este un lucru grav ce s-a întâmplat, asta duce la neîncredere într-un organ al statului extrem de important (…)  Arată că în această instituţie totuşi există o caracatiţă şi trebuie luate măsuri drastice. Nu există nicio îndoială. Din punct de vedere al premierului, cred că a greşit şi dânsul anunţând public că nu mai poate să lucreze cu doamna ministru. Lucrurile trebuia discutate în interiorul Guvernului, dar au evoluat altfel. În acest moment, este clar că premierul Tudose nu mai poate lucra cu doamna Dan, după cum el a spus. Discutăm de premier, el are decizia şi trebuie să o comunice CEx şi în interiorul partidului să luăm decizia. Este clar că unul dintre ei trebuie să plece”, a declarat preşedintele executiv PSD, susţinând că el este într-o relaţie foarte bună şi cu Mihai Tudose, şi cu Carmen Dan.

El a mai spus că în şedinţa de luni a PSD “trebuie găsită o soluţie la acest conflict deschis”, pentru a merge mai departe, iar dacă cineva este nemulţumit de premierul Tudose, trebuie “să vină cu o motivare clară”.

“E un lucru grav. Nu ne putem juca. Avem o mare responsabilitate. Eu nu exclud să se ceară ridicarea sprijinului pentru premier. Majoritatea va decide”, a declarat Bădălău, întrebat dacă este posibil ca în CEx să se ceară retragerea sprijinului politic pentru premier.

Preşedintele executiv al PSD a adăugat că el pledează pentru o “soluţie de înţelepciune şi maturitate pentru a putea funcţiona mai departe acest Guvern”. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă