10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă și Bogdan Aurescu, convocați urgent la Senat

Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu, convocați urgent la Senat

”Biroul Permanent a decis să convocăm pt miercuri comisiile pentru Politică Externă și de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, care să invite miniștrii Apărării și de Externe pentru a ne informa cu privire la evenimentele care se întâmplă în zona Orientului Apropiat. Va fi pur și simplu o ședință de informare, fără niciun fel de decizii care urmează să fie adoptate din partea comisiilor”, a declarat președintele Senatului, Teodor Meleșcanu.

Propunerea a fost făcută de vicepreședintele Senatului Titus Corlățean.

”Parlamentul trebuie informat, pentru că este un ansamblu complex și sensibil în Orientul Mijlociu. Ne interesează direct evoluțiile SUA-Iran-Irak, Siria, Liban, Israel, consecințele în planul securității regionale, politice și economice, prețul petrolului, terorismul”, a declarat pentru MEDIAFAX Titus Corlățean.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Ca reacție, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineții de miercuri, „ca represalii pentru atacul cu drone americane” asupra unui comandant iranian a cărui moarte a stârnit temeri privind un război mai lung în Orientul Mijlociu.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă