Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicolicea:"Cei de la MCV adună informații de prin toate sursele neverificate și încropesc un raport"

Nicolicea:"Cei de la MCV adună informații de prin toate sursele neverificate și încropesc un raport"

Președintele Comisiei Juridice din Camera DEputaților, Eugen Nicolicea, susține că cei de la MCV nu știu să întocmească rapoarte, singri profesioniști în acest domeniu fiind GRECO - Grupul Statelor împotriva Corupției din cadrul Consiliului Europei.

Iulian Budușan 0 comentarii

Eugen Nicolicea a menționat că "foarte multă lume confundă raportul MCV cu raportul GRECO". "Cei de la MCV de obicei copiază de la GRECO. După părerea mea, cei care fac un raport corect, și este făcut de specialiști, sunt cei de la GRECO. Cei de la MCV să mă scuze, dar adună informații de prin toate sursele neverificate și încropesc un raport", a susținut Nicolicea.

Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis, într-o sesiune plenară desfășurată în perioada 4 — 8 decembrie, să efectueze evaluări de urgență ale proiectelor de lege privind sistemul judiciar din România, se arată într-un comunicat publicat luni, la Strasbourg, de CoE. GRECO va efectua evaluări în ianuarie și/ sau februarie, în perspectiva de a adopta rapoartele de monitorizare care vor rezulta în urma analizei în timpul sesiunii sale plenare din martie.

Este pentru prima dată când GRECO se folosește de Regula 34 din Regulamentul său de procedură, recent introdusă pentru a permite "o procedură ad-hoc în circumstanțe excepționale".

În ceea ce privește România, Parlamentul a înregistrat recent trei propuneri legislative privind sistemul judiciar, pentru adoptare în procedură de urgență, notează Consiliul Europei.

"În ceea ce privește recomandările: suntem într-o postură bună și rea. Rea pentru că avem nouă recomandări parțiale, nu în totalitate, cu privire la Parlament, dar acesta este și un lucru bun, pentru că ne-am manifestat deschiderea și putem să le rezolvăm foarte repede. Pe parcursul discuțiilor au existat chiar modificări în raport, îmbunătățiri. Una dintre îmbunătățiri a fost aceea că a fost adoptat codul de conduită, dar a fost socotit parțial îndeplinit, pentru că nu există garanție cum că acesta ar putea să fie și aplicat", a mai spus Nicolicea.

"Prezentarea ca și cum aceasta ar fi un dezastru este falsă, deci este o alarmă, noi suntem cei care dorim ca situația reală să fie cunoscută, nu avem de ce să ascundem și de ce să cosmetizăm", a spus Nicolicea.

Comentarii

loading...