Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Niculae Bădălău, eliminat din conducerea Senatului

Niculae Bădălău, eliminat din conducerea Senatului

Niculae Bădălău, eliminat din conducerea Senatului

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a pierdut postul de vicepreședinte al Senatului, fiind înlocuit de Adrian Țuțuianu, joi, în prima zi a sesiunii parlamentare.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Bădălău l-a sprijinit pe Mihai Tudose, în momentul în care Dragnea a declanșat operațiunea de înlocuire a fostului premier. Mai mult, Bădălău a trimis membrilor PSD o scrisoare deschisă în care acuza faptul că în partid s-a suspendat democrația și în care propunea o ”conducere colectivă” a PSD. Spre deosebire de Bădălău, Țuțuianu a renunțat să îl mai susțină pe Tudose, după ce a primit un telefon de la Liviu Dragnea.
Dragnea ar fi dorit să îl schimbe pe Bădălău și din postul de președinte executiv, dar o astfel de mișcare este mai complicată, presupunând reunirea Congresului PSD.
Ecourile bătăliei din PSD s-au resimțit și la Comisia de învățământ din Senat. Ecaterina Andronescu a pierdut șefia acestei comisii în fața lui Liviu Pop. Atunci când s-a format Guvernul Dăncilă, Dragnea l-a dorit în postul de ministru al Educației pe Valentin Popa, sprijinit de PSD Suceava. Mutarea a făcut parte dintr-un plan mai larg de răsplătire a organizațiilor județene din Moldova, care i-au oferit sprijinul lui Dragnea, după un turneu în această zonă. Dacă Liviu Pop s-a retras de la Educație fără comentarii, Ecaterina Andronescu l-a contracandidat pe Popa atunci când s-a desemnat titularul portofoliului.

Zamfir (PNL) a pierdut Comisia economică

Și liberalii au operat o serie de schimbări în funcțiile pe care le dețin. Senatorul liberal Daniel Zamfir a fost schimbat de la şefia Comisiei economice, în locul său fiind desemnat Florin Cîţu. Zamfir a dat vina pe președintele PNL, Ludovic Orban. ”S-a vrut capul lui Zamfir, domnul Orban îl are, dar vreau să îi spun un lucru: eu sunt o nucă tare”, a comentat Daniel Zamfir.
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, recent, că senatorul liberal Daniel Zamfir ar urma să fie exclus din partid dacă ”va continua pe linia” unor ”atitudini neconforme cu deciziile partidului”. Chiar dacă Orban a făcut trimitere la o serie de proiecte pe zona economică, Zamfir este cunoscut pentru apropierea de PSD. Șefia Comisiei de apărare din Senat a fost preluată de Ion Marcel Vela, care l-a înlocuit pe Iulian Dumitrescu.

Comentarii

loading...