Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicuşor Dan: "Interzicerea aplicaţiilor de taxi, abuz în serviciu"

Nicuşor Dan: "Interzicerea aplicaţiilor de taxi, abuz în serviciu"

Nicuşor Dan a declarat că proiectul de Ordonanţă privind modificarea Legii Taximetriei ar scoate de pe piaţă aplicaţiile agregatoare, prin care bucureştenii pot face comandă la taxi, precizând că acest lucru se încadrează la infracţiunea de abuz în serviciu.

Iulian Budușan 0 comentarii

„Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care vrea să modifice Legea taximetriei. Este de fapt acelaşi proiect pe care l-a pus în dezbatere şi Primăria Capitalei, în urmă cu câteva luni, şi pe care l-a retras în urma presiunii societăţii. Este vorba în esenţă de interzicerea aplicaţiilor agregator, pe care bucureştenii, în special, le au pe telefoanele mobile şi prin care pot vedea toţi taximetriştii din zonă, indiferent de dispeceratele cu care aceştia lucrează”, a declarat, miercuri, Nicuşor Dan.

Potrivit deputatului, proiectul de Ordonanţă s-ar fi întocmit la presiunea dispeceratelor clasice, care nu agrează aplicaţiile de tip Clever Taxi sau Star Taxi.

„Dacă acest proiect va trece, ne vom întoarce la situaţia în care vom lua la rând toate dispeceratele pentru a comanda un taxi. Să o spunem clar, este vorba de o presiune a dispeceratelor clasice care se văd ameninţate de o tehnologie superioară. Ca să fac o analogie care îmi place, este ca şi cum, la apariţia automobilelor, federaţia trăsurilor ar fi spus că este de acord ca şi autoturismul să intre pe piaţă, dar cu condiţia să fie tras de doi cai”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Acesta spune că a trimis o scrisoare inclusiv premierului, prin care condamnă proiectul de Ordonanţă, menţionând că această iniţiativă s-ar încadra la infracţiunea de abuz în serviciu.

"Am trimis o scrisoare către ministrul Dezvoltării, cel al Transporturilor şi către ANRSC, pentru că ei sunt cei care întocmesc proiectul, dar şi către cei care avizează, respectiv ministrul Justiţiei, Finanţe, Comunicaţii şi MAI, dar şi către premier, pentru că acest proiect încalcă pincipiul european al liberei concurenţe şi încalcă şi directive europene. Una dintre directive spune că acest tip de activitate nu trebuie reglementat. (...) Proiectul se încadrează la infracţiunea de abuz în serviciu cu foloase necuvenite pentru alţii”, a declarat Dan, care a mai precizat faptul că aplicaţiile Star şi Celver sunt folosite de 600.000 de bucureşteni.

Ministerul Dezvoltării a lansat, în dezbatere publică, la începutul acestei săptămâni, un proiect normativ care prevede autorizarea aplicaţiilor mobile pentru organizarea de transporturi, urmând a fi interzise transporturile tip taxi efectuate în afara zonelor de autorizare.

„Prin modificările propuse se va putea utiliza activitatea de dispecerat taxi şi prin intermediul aplicaţiei mobile şi a aplicaţiei web, dispeceratul fiind definit ca fiind: activitatea conexă transportului în regim de taxi, marfă sau bunuri, autorizată de autoritatea de autorizare, care permite preluarea comenzilor de transport prin intermediul telefonului, aplicaţiei informatice mobile de taxi sau alte mijloace ce pot fi descărcate cu ajutorul internetului şi le transmite taximetristului prin staţia radio de emisie-recepţie, prin intermediul aplicaţiei informatice mobile de taxi conectată la internet”, se arată în Nota de Fundamentare a proiectului normativ.

Comentarii

loading...