Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicusor Dan îşi face partid, Uniunea Forţelor Locale

Nicusor Dan îşi face partid, Uniunea Forţelor Locale

Candidatul susținut de USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, și-a înființat propriul partid vara trecută.

Florin Budescu 0 comentarii

Aceasta ar fi strategia pentru candidatura sa la alegerile locale din Bucureşti, astfel încât noul partid să se asocieze cu USR şi PLUS, iar Nicușor Dan să poată fi susţinut de Alianţă în cursa pentru Primăria Bucureşti.

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, susținut de PLUS, sunt în competiția internă a Alianței 2020 pentru Primăria Capitalei. Abia în luna martie vom afla cine va fi susținut din partea ambelor partide în cursa electorală.

Nicuşor Dan a confirmat  unor membri USR că şi-a făcut un partid numit„Uniunea Forţelor Locale”, care ar putea încheia o alianță electrolă cu USR şi PLUS, pentru ca să poată fi susținut pentru Primăria Capitalei.

Potrivit legii, candidaţii independenţi la alegerile locale nu pot fi susţinuţi de un partid sau de o alianţă politică, aminteşte Europa FM.

Dacă ar fi fost independent,  Nicuşor Dan nu ar fi putut apărea pe buletinul de vot cu sigla unui partid sau a unei alianţe, iar acestea din urmă nu pot deconta cheltuielile electorale făcute pentru candidatul independent.

Nicușor Dan a căutat sprijinul liderului PLUS, Dacian Cioloș. În timpul discuțiilor, potrivit unor surse Hotnews.ro, Cioloș i-ar fi transmis că nu poate să-i susțină candidatura de vreme ce este independent.

Nicușor Dan i-a pus pe masă soluția la această problemă. Alianța cu un partidul pe carel-a înființat  anul trecut. Strategia lui nu a funcționat, iar Vlad Voiculescu a fost lansat de PLUS candidat la Primăria București.

Comentarii

loading...