10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicusor Dan îşi face partid, Uniunea Forţelor Locale

Nicusor Dan îşi face partid, Uniunea Forţelor Locale

Aceasta ar fi strategia pentru candidatura sa la alegerile locale din Bucureşti, astfel încât noul partid să se asocieze cu USR şi PLUS, iar Nicușor Dan să poată fi susţinut de Alianţă în cursa pentru Primăria Bucureşti.

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, susținut de PLUS, sunt în competiția internă a Alianței 2020 pentru Primăria Capitalei. Abia în luna martie vom afla cine va fi susținut din partea ambelor partide în cursa electorală.

Nicuşor Dan a confirmat  unor membri USR că şi-a făcut un partid numit„Uniunea Forţelor Locale”, care ar putea încheia o alianță electrolă cu USR şi PLUS, pentru ca să poată fi susținut pentru Primăria Capitalei.

Potrivit legii, candidaţii independenţi la alegerile locale nu pot fi susţinuţi de un partid sau de o alianţă politică, aminteşte Europa FM.

Dacă ar fi fost independent,  Nicuşor Dan nu ar fi putut apărea pe buletinul de vot cu sigla unui partid sau a unei alianţe, iar acestea din urmă nu pot deconta cheltuielile electorale făcute pentru candidatul independent.

Nicușor Dan a căutat sprijinul liderului PLUS, Dacian Cioloș. În timpul discuțiilor, potrivit unor surse Hotnews.ro, Cioloș i-ar fi transmis că nu poate să-i susțină candidatura de vreme ce este independent.

Nicușor Dan i-a pus pe masă soluția la această problemă. Alianța cu un partidul pe carel-a înființat  anul trecut. Strategia lui nu a funcționat, iar Vlad Voiculescu a fost lansat de PLUS candidat la Primăria București.

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă