6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăNoul ministru al mediului nu are casă, dar conduce un Mercedes

Noul ministru al mediului nu are casă, dar conduce un Mercedes

Fechet, fost secretar de stat în minister, îl înlocuiește pe Costel Alexe care a demisionat pentru a prelua șefia Consiliului Județean Iași.

Fechet a făcut studii juridice la Universitatea George Bacovia din Bacău și în inginerie alimentară la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

El a urcat pe linie de partid din filiala Bacău, fiind în două rânduri director executiv adjunct la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Bacău, în subordinea Consiliului Local. În prezent ocupă prima poziție pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaților din circumscripția Bacău, un loc elibigil pentru PNL.

Ca secretar de stat, Fechet coordona Administrația Fondului pentru Mediu, Garda Națională de Mediu,  Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Direcția Generală Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase și Direcția Generală Evaluare Impact și Controlul Poluării.

Fechet nu deține proprietăți pe numele său, dar soția sa are un apartament în Galați și unul deținut în devălmășie în Bacău, obținute prin acte de vânzare-cumpărare. În schimb, noul ministru conduce un Mercedes B Class cumpărat în 2017.

Are două conturi la BCR, de 26.249 lei și de 162 de euro. Pe cardurile de credit menționează 10.000 lei, respectiv 9.400 lei. Noul ministru are și un credit la Banca Transilvania de 63.000 lei scadent în 2024.

Fechet a încasat salariu anual de 7.681 lei de la ADIS Bacău – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Bacău, iar de la Consiliul local Bacău – o indemnizație de 715 lei. Anual, mai ia salariu de la Autoritatea de Audit – 92.202 lei și indemnizație de la Ministerul Mediului – 10.197 lei.

Soția sa a primit salariu de la Camera Deputaților 17.356 lei, iar cei doi copii au încasat alocații de 1668 lei fiecare. Fechet mai precizează în declarația de interese că este membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări, valoarea beneficiilor fiind 21.493 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă