Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Numai șapte actual miniștri se vor regăsi și în Cabinetul Dăncilă

Potrivit surselor noastre din PSD, se anunță un guvern cu aproape jumătate din miniștri noi, față de Guvernul Tudose. Deja a fost deschisă competiția pentru stabilirea înlocuitorilor.

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Primii vizați pentru a fi eliminați din Guvern sunt miniștrii care „au mințit”, după cum a precizat președintele Liviu Dragnea în conferința de presă de luni, fără să dea nume. Este de așteptat ca toți apropiații lui Tudose să fie înlăturați din Guvern.

Conform informațiilor primite de redactorii noștri, schimbările nu se vor limita însă numai la miniștri. Va fi demarată o amplă acțiune de curățire a guvernului de ”acoperiții” diverselor servicii ce va avea loc și în eșaloanele 2 și 3. Vor fi schimbați secretarii și subsecretarii de stat aduși de miniștrii, dar și anumiți șefi de agenții până la membri ai consiliilor de administrație. Astfel vor putea fi răsplătiți cu funcții în eșaloanele inferioare și oameni din UDMR.

Vor fi efectuate schimbări majore la Educație unde Ecaterina Andronescu este favorită, în locul lui Liviu Pop, Rodica Nassar la Sănătate, în locul lui Florian Bodog, posibil un oficial din staff-ul BNR  la Finanțe, în locul lui Ionuț Mișa. Cu această ocazie Eugen Teodorovici rămâne iarăși pe dinafară. Lista miniștrilor care vor pleca, din motive politice, fără să fie cunoscuți încă înlocuitorii, este completată de Marcel Ciolacu (vicepremier), Felix Stroe (Transporturi), Mircea Titus Dobre (Turism), Gabriel Petrea (Dialog Social), Lucian Romașcanu (Cultură), Marius Nica (Fonduri Europene). Alte schimbări posibile sunt la Cercetare și la Economie, Tineret și Sport.

Lista miniștrilor care vor rămâne sigur pe poziții este deschisă de Petre Daea (Agricultură), Lia Olguța Vasilescu (Muncă), Paul Stănescu (Dezvoltare), Mihai Fifor (Apărare), Carmen Dan (Interne), Victor Negrescu (Afaceri Europene) și Ilan Laufer (Mediul de Afaceri).

Miniștrii ALDE își vor păstra portofoliile, inclusiv Grațiela Gavrilescu (Mediu), în ciuda unui conflict recent cu Tăriceanu. Astfel, Teodor Meleșcanu (Externe), Toma Petcu (Energie) și Viorel Ilie (Relația cu Parlamentul) se vor regăsi și în Cabinetul Dăncilă. ALDE a insistat pentru menținerea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, deși acesta este neafiliat politic și ocupă un loc al PSD în Guvern.

Comentarii

loading...