21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăO nouă gafă a premierului Dăncilă

O nouă gafă a premierului Dăncilă

Noua gafă memorabilă a fost făcută în contextul aprobării indicatorilor tehnico-economici privind consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti „Valentin Stănescu” pentru Campionatul European de Fotbal.

„În şedinţa de astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci şi Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti “Valentin Stănescu”. Finanţarea obiectivului se va face de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Transporturilor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a precizat că valoarea lucrărilor se ridică la 121.131.000 de lei, urmând ca acestea să se finalizeze în 21 de luni.

Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” are o capacitate propusă de 14.000 de locuri, posibil 14.500 de locuri după proiectare, valoarea estimată în studiul de fezabilitate fiind de 26.049.694 de euro. Suprafaţa de joc va avea o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m şi este prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Se va moderniza o pistă de atletism pentru antrenament sub tribune.

Complexul va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi (28 de locuri), spaţii administrative, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (70 de locuri).

Complexul va beneficia de spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.) şi spaţii pentru VIP.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei şi se va desfăşura în 12 oraşe europene, între care şi Bucureştiul, care va găzdui trei meciuri din Grupa C şi o partidă din optimile de finală.

Una dintre condiţiile asumate de către Guvernul României, prin dosarul de candidatură depus la sediul UEFA, în 26 aprilie 2014, a fost aceea de a asigura, înaintea fiecărui meci, pentru fiecare dintre cele opt echipe participante, câte o facilitate de antrenament diferită de stadionul oficial.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă