10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăO româncă câștigătoare la recentele alegeri din UK. Conservatorii rezultate foarte încurajatoare

O româncă câștigătoare la recentele alegeri din UK. Conservatorii rezultate foarte încurajatoare

Au fost alegeri în tot Regatul Unit. Scoţienii şi galezii şi-au ales parlamentarii, iar englezii au avut alegeri locale.

Este cel mai mare scrutin britanic de la Alegerile Generale, din 2019.

Sunt şi români pe buletinele de vot de acolo: Sergiu Barna a candidat din partea Partidului Conservator pentru Consiliul Judeţean din Kent.

Alexandra Bulat a câştigat funcţia de consilier judeţean în Cambridge din partea Partidului Laburist.

„Este nevoie de informare mai mult la nivel local, pentru că foarte mulţi români, mai ales cei care au venit recent, nu prea ştiu care sunt drepturile lor, ce drepturi au la muncă. În zona din afara oraşului sunt foarte mulţi români care lucrează în agricultură, de exemplu, şi chiar am observat că lucreză în nişte condiţii care nu sunt intr-adevăr foarte bune”, a declarat, pentru Aleph News, Alexandra Bulat, consilierul local în Abbey, Cambridge.

În Estul ţării, structurile de protecţie socială ale Consiliilor Judeţene sunt conduse în mare parte de români. În aceste domenii, englezii au venit şi au făcut recrutări masive din România. Vorbim despre oameni care s-au zbătut, dar nu şi-au găsit locul în ţara noastră.

În schimb, alegerile parlamentare din Scoţia pot aduce tensiuni în relaţia acestora cu Londra. Un procent prea mic în rândul conservatorilor ar putea duce la coalizarea laburiştilor cu verzii. Totul pentru ca apoi să fie pus pe masă un referendum de independenţă, care ar putea duce la destrămarea Regatului Unit.

Boris Johnson a anunţat deja că va respinge orice cerere, deoarece consideră că problema a fost soluţionată la Referendumul din 2014.

55% din scoţieni au ales atunci să rămână în Marea Britanie.

Numărul 10 de pe Downing Street este încrezător în forţa conservatorilor din toate regiunile britanice.

„Avem nişte rezultate foarte încurajatoare până acum. Şi cred că asta este pentru că noi, guvernul, ne-am aplecat asupra priorităţilor noastre, priorităţilor oamenilor şi am revenit din pandemie cât de mult am putut”, a declarat Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă