14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPolitică“O scrisoare pierdută” la Iași. Cine este candidatul PNL

“O scrisoare pierdută” la Iași. Cine este candidatul PNL

Scandalul legat de Mihai Chirica, fost vicepreședinte al PSD, a izbucnit după ce, la București, s-a anunțat că Chirica va fi primit, foarte curând, în PNL.

În spatele acestei decizii a conducerii centrale a PNL ar sta un sondaj de opinie care atestă că Mihai Chirica va câștiga detașat un nou mandat de primar al Municipiului Iași, fie ca independent, fie ca membru al unui partid, iar conducerea PNL vrea ca Iașiul să aibă un primar liberal.

Mihai Chirica a fost membru PSD, acum este independent și ar urma să fie primit în filiala PNL Iași.

Dar filiala locală PNL îl respinge pe Chirica, iar acest mesaj a fost transmis, ieri, chiar de prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru. Punctul lui de vedere este cu atât mai important cu cât Alexandru Muraru este fratele lui Andrei Muraru – unul dintre consilierii președintelui Iohannis.
 
“Ca Prim-vicepreședinte PNL Iași, cred că eventuala primire în PNL a primarului Chirica este o eroare politică majoră. Nicio înțelegere politică și niciun sondaj nu mă vor putea convinge că actualul primar al Iașului este eficient. Lucrând de peste 15 ani în administrația orașului, ca director tehnic, viceprimar (PSD), și primar de 5 ani (inițial interimar și apoi ales PSD), Mihai Chirica a eșuat în a contribui cu adevărat la dezvoltarea orașului și la transformarea acestuia într-o metropolă europeană, comparabilă măcar cu cele din vestul țării. Iașul este un oraș ignorat de către primarul său, cu o administrație majoritar PSD întreținută și alimentată de Chirica, teleormanizată”, a subliniat Alexandru Muraru într-un mesaj postat pe Facebook.

Mihai Chirica, pe de altă parte, sugerează că are protecție înaltă, mergând până la nivelul șefului statului: “Parteneriatul meu, vizibil, cu președintele Iohannis s-a făcut pe față, nu pe spate”, a anunțat primarul de la Iași.

Declarația lui Chirica este însă contrazisă de Alexandru Muraru.

“Asocierea de numele președintelui Iohannis, de care a făcut uz Mihai Chirica în ultima vreme, este un neadevăr de mari proporții. Acesta a avut scopul de a proiecta o așa zisă susținere de care s-ar bucura actualul primar din partea președintelui României. Este complet fals. Nu a existat nicio invitație, nici directă și nici indirectă, a președintelui Iohannis adresată lui Mihai Chirica de a adera la PNL, nu a existat nicio corespondență, nici directă și nici indirectă, nici întâlniri secrete pe această temă. Faptul că Mihai Chirica folosește abuziv numele președintelui Iohannis în eventuala sa venire în PNL, demonstrează o mare impostură dar și disperarea cu care a căutat fără succes, vreme de doi ani, ușa de intrare în PNL”, susține prim-vicepreședintele filialei PNL Iași.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă