Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Olguţa Vasilescu: Pilonul social este esenţial pentru realizarea justiţiei sociale

Olguţa Vasilescu: Pilonul social este esenţial pentru realizarea justiţiei sociale

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Summit-ul Social Tripartit, că Pilonul social este un instrument esenţial pentru realizarea justiţiei sociale şi a egalităţii în UE, care trebuie să conducă la o convergenţă socială crescută între statele membre.

Rl online 0 comentarii

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, a participat, marţi, la Summit-ul Social Tripartit, desfăşurat la sediul Consiliului Uniunii Europene, întâlnirea fiind deschisă de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii.

Tema centrală a summit-ului a fost consolidarea competitivităţii, crearea de locuri de muncă sustenabile şi echitate socială în Uniunea Europeană (Reinforcing competitiveness, sustainable job creation and social fairness in the European Union).

Discuţiile s-au concentrat pe trei sub-teme: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 (inclusiv InvestEU, FSE+ şi consolidarea Uniunii Economice şi Monetare); Implementarea Pilonului European al Drepturilor Sociale: realizări şi evoluţii viitoare; Revoluţia digitală: potenţial pentru pieţele forţei de muncă şi economie.

"Proclamarea Pilonului european al drepturilor sociale în noiembrie anul trecut subliniază încă o dată importanţa dimensiunii sociale a Uniunii Europene. România a susţinut încă de la început scopul Pilonului social pentru o abordare comună a protecţiei şi dezvoltării drepturilor sociale. Pilonul Social constituie un instrument esenţial pentru realizarea justiţiei sociale şi a egalităţii în UE, ce trebuie să conducă la o convergenţă socială crescută atât între statele membre, cât şi în interiorul acestora. Considerăm că principiile şi drepturile prevăzute de Pilon trebuie să devină o realitate pentru toţi cetăţenii. Aceasta este o sarcină comună ce necesită colaborarea între instituţiile UE, statele membre, partenerii sociali şi societatea civilă. Pilonul Social a relansat o agendă socială ambiţioasă a UE care, prin dialog social şi propuneri legislative consistente, are potenţialul de a consolida drepturile cetăţenilor Uniunii Europene", a declarat Lia-Olguţa Vasilescu.

Întâlnirea a fost moderată de vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, de asemenea comisar european pentru Euro şi Dialog Social, iar la lucrări a participat şi Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Competenţe şi Mobilitate.

Printre partenerii sociali europeni prezenţi la discuţii s-au numărat şi Dumitru Costin, preşedinte al Blocului Naţional Sindical, şi Mihai Bogza, director executiv al Confederaţiei Patronale Concordia.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale a avut, de asemenea, o întâlnire bilaterală cu Marianne Thyssen, căreia i-a prezentat priorităţile României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Comentarii

loading...