8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăOprișan cere anchetă pentru modul de organizare al festivităților de 24 Ianuarie

Oprișan cere anchetă pentru modul de organizare al festivităților de 24 Ianuarie

Acuzaţiile celor doi îl vizează pe prefectul Gheorghiţă Berbece, numit în funcţie în decembrie.

Conform unui comunicat de presă, Oprişan şi Misăilă afirmă că aniversarea Micii Uniri a avut loc “într-un climat de dezbinare şi minciună” şi susţin că Gheorghiţă Berbece a încălcat “prevederile regulamentelor Ministerului Afacerilor Interne” şi a manipulat “în mod constant” cu privire la organizarea manifestărilor.

“Ultima ieşire de acest gen a avut loc chiar astăzi, 24 ianuarie 2020, când echipa de comunicare a PNL care s-a mutat la cabinetul Instituţiei Prefectului acuză conducerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Municipiului Focşani că au refuzat “orice colaborare” pe subiectul 24 Ianuarie şi că “au avut o atitudine total nepotrivită în mass-media, lucru ce a condus la îndepărtarea oricărui posibil invitat” la manifestările organizate de Instituţia PNL a prefectului în Piaţa Unirii din Focşani”, se arată în comunicat.

Cei doi mai susţin că Berbece a luat această decizie, după ce “Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani s-au opus derapajului instituţional fără precedent” de la Prefectură.

“Instituţia Prefectului Vrancea are doar calitatea de participant la festivităţile organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii. Conform regulamentelor, Ministerul Afacerilor Interne organizează festivităţi cu ocazia sărbătoririi următoarelor zile: Ziua veteranilor de război din Ministerul Afacerilor Interne, Ziua drapelului naţional, Ziua imnului naţional al României şi Ziua NATO. Iată cum Instituţia Prefectului Vrancea a indus în eroare populaţia încă din data de 10 ianuarie 2020 când a anunţat că va “organiza manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române”‘, se mai arată în comunicat.

Oprişan şi Misăilă solicită Ministerului de Interne să-l cerceteze administrativ pe Gheorghiţă Berbece şi Prefecturii să prezinte documentul prin care solicită Garnizoanei Focşani participarea la “festivităţile organizate de Guvernul României, autorităţile publice sau alte instituţii ale statului, cu ocazia Zilei Unirii”.

De asemenea, îi cer prefectului să ceară scuze “pentru că a minţit şi a dezinformat cu privire la statutul de organizator al evenimentului”.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă