12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăOrban a fost supărat de ministrul Justiției Stelian Ion privind desființarea SIIJ

Orban a fost supărat de ministrul Justiției Stelian Ion privind desființarea SIIJ

 Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat că ministrul Justiției a sesizat Curtea de la Veneția fără să anunțe coaliția de guvernare.

„Noi dezbatem problema desființării secției speciale încă de la preluarea guvernării. PNL a și depus înainte, în legislatura trecută, proiectul de lege de desființare a secției speciale. Am ajuns la un acord în coaliție, în care am susținut o formulă care a fost adoptată de Camera Deputaților, cu 170 de voturi pentru. În Camera Deputaților, prima camera sesizată, s-a adoptat proiectul de lege privind desființarea secției speciale într-o formă care a fost convenită la nivelul coaliției. Ulterior adoptării acestei forme, ministrul Justiției, fără să ne informeze, a seziat Comisia de Veneția. Repet, fără să informeze premierul, fără să facă o informare în coaliție”, a declarat, la Iași, Ludovic Orban.

Acesta susține că reprezentanții coaliției vor stabili o nouă formă a proiectului după primirea observațiilor de la Comisia de la Veneția.

„N-am spus nimic, ok, a sesizat ministrul Justiției Comisia de la Venția. El ne-a pus în situația în care odată cu sesizarea așteptăm punctul de vedere al Comisiei de la Veneția care se va da probabil în jurul datei de 3 iulie. Decizia la nivelul coaliției, pe care am discutat-o cu doamna senator Iulia Scântei, care e președintele Comisiei Juridice, este aceea de a aștepta punctul de vedere al Comisiei de la Veneția, de a ne întâlni în coaliție, specialiștii cu palierul politic, de a conveni asupra unei forme care să fie comună în coaliție”, a mai spus liderul PNL.

Conform acestuia, imediat ce se va ajunge la o formă comună va fi convocată o sesiune extraordinară la Senat, „pentru că Senatul este camera decizinală, și să adoptăm proiectul în forma pe care o vom conveni ținând cont de observațiile și punctele de vedere ale Comisiei de la Veneția”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă